Изложби

Самостоятелна изложба "Силуети" на Ралица Мирчева

Изложба живопис - 40 картини, емоции от минали събития, динамично настояще и послание към бъдещето

Самостоятелна изложба "Силуети" на Ралица Мирчева


◊ СЪБИТИЕТО

Самостоятелна изложба "Силуети" на Ралица Мирчева
 
Изложбата може да бъде посетена от 12.10. до 26.10.2012 г. в зала Околийска къща, Общинска художествена галерия - гр. Дупница

Самостоятелната изложба „Силуети“ на Ралица Мирчева е представена от творби, които най-добре разкриват творческите й възгледи.
      
Четиридесетте картини, които излага художничката в зала Околийска къща - гр. Дупница са интересни композиционни решения със съвременно звучене и силен колорит. Представените живописни серии, разкриват емоции от минали събития, отразявайки динамичното настояще и своеобразно послание към бъдещето.


ЗА ХУДОЖНИЧКАТА
      
Ралица Мирчева завършва Националната художествена академия през 1999 година, главен асистент е в Нов български университет, доктор по Изкуствознание и изобразителни изкуства, член на Съюза на българските Художници.
         
Ралица Мирчева е запомнящ се автор с участия в редица престижни изложби и пленери в България и чужбина - Франция, Испания, Швеция, Турция, Гърция и САЩ.
        
Авторката работи в областта на живописта в различните й жанрове, както и със съвременните тенденции в художествения текстил, като текстилната триизмерна пластика, ръчно правена хартия и плъст. Ралица Мирчева присъства активно в творческият живот на съвременното българско изкуство. Позната е като изявен живописец и автор в областта на текстила.



Автор:
ОХГ, Дупница
Публикация:
18.10.2012 г. 21:20
Посетено:
2341
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15608-samostoyatelna-izlozhba-silueti-na-ralitsa-mircheva