Изложби

Изложба по проект "Варна – частица от Европа"

Изложба живопис на средношколци от гр. Варна

Изложба по проект "Варна – частица от Европа"


◊ СЪБИТИЕТО

Фондация „Галерия 10 - център за изкуства” Варна
представя

Изложба по проект "Варна – частица от Европа"
Живопис
10.10.-05.11.2012

Откриване на 10.10.2012 г. от 18.30 часа

в Галерия 10, гр. Варна, бул. "Ген. Колев" 54, етаж 6.
    
Проектът „Варна – частица от Европа” на Фондация „Галерия 10 - център за изкуства” се реализира с цел да развие таланта и потребността за изява на младежи с изявени таланти, способности и интереси в областта на изобразителното изкуство.

Участниците в проекта бяха подбрани на доброволен принцип, чрез рекламна кампания, от училищата на територията на град Варна, с изключение на специализираните образователни институции, в които се изучава изобразително изкуство.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Активно включилите се средношколци в проекта завършиха своите произведения. На изложбата ще бъде представена колекция от живописни творби, отразяващи усещанията им за принадлежност, общност и съпричастност към европейската съвременна и древна култура.

В творбите си младите автори представят свои усещания, асоциации, настроения, чрез композиционни решения, багри, знаци, символи. Представят нашия град Варна като културен център и връзката му с културите на  другите европейски страни.

Изложбата по проект „Варна – частица от Европа” ще бъде открита на 10.10.2012 г. от 18.30 часа, в присъствието на участниците в проекта и може да се посети до 05.11.2012 г.

При откриването на изложбата ще бъдат връчени ГРАМОТИ на участниците в проекта. Използваме възможността да благодарим на тези прекрасни млади хора за всеотдайността им.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна.

Каним всички варненци и гости на нашия град да дойдат да видят творбите на младите художници. Заповядайте в Галерия 10 - гр. Варна, бул. "Ген. Колев" 54, етаж 6. Работно време: понеделник-петък от 14 до 19 часа

 

Автор:
Диана Йовчева, Наташа Неделчева
Публикация:
10.10.2012 г. 12:44
Етикети:
арт новиниживописизложбаВарнаГалерия 10
проект Варна – частица от Европа
Посетено:
1031
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15546-izlozhba-po-proekt-varna-chastitsa-ot-evropa