Изложби

Приключи конкурсът за детска рисунка на тема "Нарисувай природата" на "Билка"

Изложба на най-добрите рисунки в метростанции "СУ Св. Климент Охридски" и "Васил Левски"

◊ СЪБИТИЕТО

През месец юни „Билка“ обяви конкурс за рисунка за деца на възраст от 2 до 9 години на тема „Нарисувай природата“. Конкурсът беше част от образователна кампания за по-добра детска орална хигиена, провокирана от данните на Български зъболекарски съюз за проблеми със зъбите от ранна детска възраст, причинени основно от липса на навици и недобра орална хигиена.

В началото на септември приключи конкурсът за детска рисунка и жури от специалисти отдели най-добрите рисунки и определи класирането. Участници в надпреварата бяха над 500 деца от София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Попово, Шипка и много други градове и села, и всички те нарисуваха своята чиста детска мечта – да живеят в красив и пъстър свят.
 
Инициативата завърши с детски празник на 17 септември в парка „Заимов“. Малките палавници участваха в игрите за най-правилно миене на зъби и се забавляваха с героите от театралната постановка „Веселите зъбки“ – д-р Зъбчев, Бобъра и Мистър Зъбобол, изпълнена от Театър „Маска“. Най-бързите и информирани, получиха награди от „Билка“. Избрани рисунки от конкурса на Билка „Нарисувай природата“, бяха изложени между дърветата  и радваха родители, деца, участници и гости. По време на събитието бяха обявени и наградени победителите в конкурса.


◊ НАГРАДИТЕ

Първа награда - едногодишна стипендия за обучение в школа по приложни и изящни изкуства - спечели Оля Телалим на 7 години.

Второ място грабнаха децата от школата за изобразителни изкуства „Арт Попово“ към „Дом на културата“, с ръководител Искра Хаджииванова. Те спечелиха колективна награда - уникална пластична  картина за детска стая на приказна тема, изработена в Студиото по пластична живопис на Боряна Занова и комплект материали за рисуване.

Децата от ОДЗ „Детски свят”, групи „Усмивка“ и „Слънчице“ от град Варна, с ръководител  Пенка Генадиева спечелиха третата  награда - статив с пълен комплект материали за рисуване.

Журито взе решение да даде поощрителна  награда на децата от 149 ОДЗ „Зорница“ с ръководител Поли Иванова.
 
• От 18 до 28 септември изложбата ще може да бъде видяна от широката общественост на метростанция „СУ Св. Климент Охридски“, а от 29 септември до 8 октомври – на метростанция „Васил Левски“. 

Инициативата подкрепиха със своето партньорство: Община „Оборище“, Метрополитен ЕАД, Фондация „Изкуството и детето“, TV 7, радио FM +, Инфо гайд, My Smile.

Автор: Ирина Люцканова
18.09.2012 г. 01:10
Посетено: 1383
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15403-priklyuchi-konkursat-za-detska-risunka-na-tema-narisuvay-prirodata-na-bilka