Изложби

Фотоизложбата "Летящото богатство: от България до Америка" гостува в Добрич

15 септември - 03 октомври 2012 г., Център за защита на природата и животните, Добрич

Фотоизложбата "Летящото богатство: от България до Америка" гостува в Добрич


◊ СЪБИТИЕТО

На 15 септември Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) откри фотоизложбата "Летящото богатство: от България до Америка" в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. 

Фотоизложбата, която ще гостува в Добрич до 3 октомври, представя видове птици, които се срещат в България, и техните братовчеди от Северна Америка. Някои от тях си приличат на външен вид, но начинът им на живот е напълно различен; други са със сходна роля в природата, а нямат видима прилика. В природата има логика, но тя е подчинена на собствени закони. Запознайте се с птиците на два континента и вижте как средата ги е променила.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Експозицията включва 20 голямоформатни фотоси на 10 автора от България и САЩ - Марина Скар, Младен Василев, Светослав Спасов, Николай Стайков, Богдан Боев, Ото Плантема, Николай Петков, Ърл Харисън, Чавдар Гечев, Даниел Лий Браун. Всички снимки са заснети от фотографи природолюбители, за които престоят сред природата не е просто разходка, а истинска страст. Снимането на дива природа и птици изисква много специални умения, голямо търпение и добро отношение към всичко, което ни заобикаля. Като разкриват пред нас красотата и уязвимостта на животните, фотографите допринасят за опазването на природата. 

БДЗП организира изложбата в рамките на проекта “Вижте за първи път: летящото богатство на България”, финансиран от фондация „Америка за България”. Целта на проекта е да популяризира България като дестинация за природосъобразен туризъм и важен орнитологичен център, като постави акцент на възможностите за наблюдение на птици в националната политика при представяне на туристическите възможности на страната ни, като в същото време повиши интереса към птиците и желанието за опазване на техните местообитания сред широката публика.
Автор: Българско дружество за защита на птиците (БДЗП)
17.09.2012 г. 21:31
Посетено: 834
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15399-fotoizlozhbata-letyashtoto-bogatstvo-ot-balgariya-do-amerika-gostuva-v-dobrich