Изложби

Есенни фантазии с живописта на Пламен Бойчев

Изложба в Арт клуб "Вижън хол", Варна

Есенни фантазии с живописта на Пламен Бойчев


◊ СЪБИТИЕТО

Арт клубът на Агенция за социално развитие „Вижън” се превръща в пространство на топлите есенни тонове и природния колорит, благодарение на изложбата на Пламен Бойчев.

Изложбата на младия автор ще бъде официално открита на 13 септември от 18.30 ч. в Арт клуб „Вижън хол” (кв. "Чайка", бл. 27). Тя ще бъде достъпна за изкушените от света на маслото и температа до 15 октомври.
  
Пламен Бойчев е завършил средното си образование в СОУ „Вичо Грънчаров” гр. Г. Оряховица през 2000 година. През 2007 г. се дипломира успешно като магистър във Факултета по изобразително изкуство гр. Велико Търново. От месец октомври 2007 г. преподава изобразително изкуство в  Природо-математическа гимназия „Васил Друмев” в гр. Велико Търново. Художникът е гостувал с изложбите си в гр. Добрич през 2009, в гр. Русе през 2010, в с. Ресен 2010 (Читалище „Народна просвета”), в гр. Дряново през 2011, във Велико Търново през 2011, галерия „Подуене” в гр. София през 2011.
 
Артистичното събитие се осъществява със съдействието на Творческа къща „Вижън арт” и консултантите по иконопис и живопис в Творческата къща: Катя Костадинова и Младен Костадинов. Авторът пътува от родния си град Велико Търново специално за откриването на изложбата!


◊ И ОЩЕ
 
В края на месец септември в същото пространство стартира нова инициатива на Творческа къща „Вижън арт”, наречена „Автограф”. Първият участник ще бъде актрисата от ДТ „Стоян Бъчваров” Даниела Викторова, за която театралната сцена и поезията са паралелни артистични хоризонти.

Водещ на събитията от поредицата „Автограф” ще бъде театралният критик Елица Матеева - ръководител на студио „Театър” и студио „Кино” към Творческа къща „Вижън арт”.


Автор:
Творческа къща „Вижън арт”
Публикация:
09.09.2012 г. 13:45
Етикети:
Посетено:
1976
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15355-esenni-fantazii-s-zhivopista-na-plamen-boychev