Изложби

"Любов и светлина" - изложба на Димитър Дечев в галерия "ЛИК"

Фигурални композиции, пейзажи, портрети, натюрморти

"Любов и светлина" - изложба на Димитър Дечев в галерия "ЛИК"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия “ЛИК”
представя

Димитър Дечев
"Любов и светлина"


Самостоятелна изложба - 10.09. – 25.09.2012 г.

Откриване – 10.09., понеделник, 18.30ч.
Галерия ЛИК ул. Лайош Кошут 37


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА

Димитър (Димитри) Дечев е роден в София през 1960 година, учил е четири години архитектура във ВИАС София, напуска през 1989 г. страната и се установява за 1 година в Париж. В последствие – близо двадесет години живее и твори в Лос Анжелис – САЩ, а през последните 3 години, и в София - България.

През изтеклите години Димитри се е занимавал предимно с график-дизайн, специални филмови ефекти, 3D анимация, видео-гейм дизайн, които са отнемали по-голямата част от енергията му, като междувременно е правил и самостоятелни изложби. Имал е изяви във Франция и в Лос Анжелис, включително и в Българо-Американския културен център на града.

Негови картини са притежание на частни колекционери в САЩ, Франция и България; не едно платно фигурира и в колекция на Робърт Ривкинд /Robert Gore Rifkind от Музея за Модерно Изкуство в Лос Анжелес, най-големият жив колекционер на експресивна немска живопис.

В настоящата изложба ще покажем фигурални композиции, пейзажи, портрети, натюрморти, рисунки с масло върху картон. Светлината, любовта, експресията са водещите теми в стила на художника. Модерна живопис, с много цвят и ритъм
.


Автор:
Галерия ЛИК
Публикация:
06.09.2012 г. 16:25
Посетено:
2784
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15349-lyubov-i-svetlina-izlozhba-na-dimitar-dechev-v-galeriya-lik