Изложби

Изложба на Генчо Накев в галерия-книжарница "София Прес"

Самостоятелна изложба живопис

Изложба на Генчо Накев в галерия-книжарница "София Прес"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия-книжарница "София Прес"
представя

"Пътуване"
Изложба живопис на Генчо Накев


11.09. - 25.10.2012

Откриване: 11.09.12 от 18.00 до 20.00 часа
галерия-книжарница "София Прес", ул. “Славянска” 29


◊ ИЗЛОЖБАТА

„Светът е твърде много с нас и ние сме твърде много със себе си. Понякога имаме нужда да избягаме в открита самота, в безцелност, в морален отдих от направляване на чистата случайност, за да обострим сетивата на живота, да вкусим изпитанието и да бъдем заставени за миг да работим отчаяно без значение върху какво.“
                                    Джордж Сантаяна

Пътуването (в областта на живописта) е приключение, което си организираш сам, понякога предвиждайки, по-често - не, околните намеси, обстоятелства, предизвикателства… В работите си Генчо Накев „пътува”, експериментира и решава различни естетически проблеми на сложната живописна материя. Познат на публиката с множество участия в различни общи и самостоятелни изяви, този път авторът изследва в няколко цикъла богатата взаимовръзка на време и пространство. Пътуването в никакъв случай не е с ясна маркировка и по утъпкани пътища, тъй както сложно преминават покрай нас силуети, хоризонти, знаци и открития. Както казва авторът, „пътувайки, придобиваме знания от първа ръка”. Неговата експозиция е посветена на пътуването, а всеки е поканен да го преживее и насити с емоции си.


◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Генчо Накев
е роден през 1962 г. в гр. Казанлък. През 1981 г. завършва ССХУ “Дечко Узунов” – гр. Казанлък. През 1987 – ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, специалност „живопис“.


Представял е изкуството си в множество индивидуални и колективни изложби и форуми в България (София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Габрово, Сливен) и в чужбина - Германия, Франция, Австрия, Ливан, Италия, Белгия. Участва в национални и регионални изложби на СБХ в България.

Негови творби притежават галерии в София, Плевен, Габрово, Видин и Добрич; частни колекционери от България, Германия, Франция, Чехия, Русия, САЩ, Канада, Англия и Турция.



Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
06.09.2012 г. 16:03
Посетено:
1582
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15347-izlozhba-na-gencho-nakev-v-galeriya-knizharnitsa-sofiya-pres