Изложби

"Шесто чувство" в Дома на хумора и сатирата

Самостоятелна изложба стъклопластика на Валери Фердинандов

"Шесто чувство" в Дома на хумора и сатирата


◊ СЪБИТИЕТО

След края на горещото лято Музеят „Дом на хумора и сатирата” продължава поредицата от атрактивни изяви и интересни изложби, посветени на 40-годишнината от създаването на емблематичната за Габрово институция. За любителите на хумористичното изкуство и за всички габровци и гости на града екипът на Дома на хумора е подготвил богата програма, в която всеки ще намери нещо по свой вкус.

В рамките на първия за сезона Весел четвъртък, на 30 август т.г. от 17.30 ч. в зала 7 на ДХС ще се състои откриването на самостоятелната изложба на габровеца Валери Фердинандов „Шесто чувство”. Авторът не е професионален художник, но душата му е отдадена на изкуството и сътворяването на красиви неща. От години работи с предпочитания си материал – стъклото – и извайва от него причудливи форми.

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

В изложбата са представени 10 стъклопластики – нестандартни триизмерни стъклени „картини” в рамки, разкриващи богата палитра от теми. „Мадоната с младенеца” открива поредицата, а редом до „Лодка” и „Платноход” са забележителните „Петолиние” и „Орфей”. Своеобразен акцент на изложбата са две творби с емблематични герои – „Дон Кихот и Санчо Панса” и „Танцът с хлебчетата” на незабравимия Чарли Чаплин.  

Изложбата се осъществява с изключителното съдействие и подкрепа на „Енев 98” ЕООД - Габрово – щедър спонсор на художника и главен организатор на вернисажа.

Представените стъклопластики са уникати и биха внесли уют, изящност и стил във всеки дом или офис. Творбите от изложбата се предлагат за продажба на ценители на изкуството и оригиналните идеи.

Изложбата ще остане на разположение на посетителите на Дома на хумора до 20 септември т.г.

Автор: Дарина Маринчевска
24.08.2012 г. 11:41
Посетено: 994
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15297-shesto-chuvstvo-v-doma-na-humora-i-satirata