Изложби

"Лебедово езеро" - изложба на Светлин Ненов в "Галерията на Ева"

По случай XXV Международен балетен конкурс

"Лебедово езеро" - изложба на Светлин Ненов в "Галерията на Ева"


◊ СЪБИТИЕТО

Лебедово езеро
Светлин Ненов


17-30 юли 2012 г.

В самостоятелна експозиция в „Галерията на Ева” Светлин Ненов ще ни покаже какво е за него балета под мото „Лебедово езеро”. Той подготвя за тази изложба над 30 изискани и нежни маслени платна, посветени на XXV Международен балетен конкурс, който се провежда от 15 до 30 юли 2012 г. в град Варна. В тези платна ще видим как варненският живописец открива своето място в изящното и деликатно изкуство „балет”.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Светлин Ненов отново се показва като чудесен колорист, като художник, който обича и владее цвета в неговите полихромни хармонии. Творбите му са издържани в нежни пастелни и светли гами. Балетът - една от любимите му теми, на която авторът е посветил вече повече от 10 години.

Вгледайте се в детайлите на творбите и ще потънете в света на нежното изящно изкуство, в грацията на позициите, неуморния стремеж и елегантност на маниера. Почувствайте как авторът улавя магията на танца в изписаните и напрегнати мускули, в красотата и динамиката на движението и в отпуснатото и отмаляло от умора тяло, скрито зад прегръдката на завесата в края на спектакъла.

За балета – такъв, какъвто е...

Светлин Ненов е роден през 1961 г. във Варна, завършва живопис във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий”. Стилът му се отличава с абстрактно звучене, еднакво въздействащ, както с грацията на движението, така и с отношенията между персонажите, които той пресъздава в платната си. Авторът има участия в местни, национални и международни експозиции и е носител на много престижни награди.

Самостоятелната експозиция „Лебедово езеро” на Светлин Ненов може да бъде видяна от 17 до 30 юли 2012 г. в „Галерията на Ева” на ул. "Македония" 25.

Очакваме Ви!
Автор: Галерията на Ева
23.07.2012 г. 14:15
Посетено: 2408
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15217-lebedovo-ezero-izlozhba-na-svetlin-nenov-v-galeriyata-na-eva