Изложби

Благотворителна изложба "И аз мога/I Can Too" в галерия "А'Tuin"

Благотворителна изложба "И аз мога/I Can Too" в галерия "А'Tuin"



◊ СЪБИТИЕТО

Откриване на
Благотворителна изложба "И аз мога/I Can Too"

в галерия "А'Tuin"

25.07.-16.08.2012 г.
откриване: 25.07.2012 (сряда) от 19.00 часа


Експозицията включва 17 детски пейзажа, изпълнени с темпера.

Картините на малките автори от Двореца на децата са вдъхновени от лятото, ваканцията и красивите български пейзажи, както и от идеята на "И аз мога" - Деца помагат на деца.

На събитието в "A’Tuin" ще могат да се открият и популярните тениски "I Can Too" - от инициативата "С тениска I Can Тoo носиш НАДЕЖДА".

 

◊ ЗА ФОНДАЦИЯТА

"И аз мога/I Can Too" е фондация за подпомагане и интегриране на деца в нужда в обществото.

Организацията помага на деца с множествени увреждания, деца с редки болести, деца с намалено зрение, деца с аутизъм и др. Фондацията работи за подобряване условията им на живот и тяхното интегриране, и ги подпомага, приемайки ролята на посредник между дарителите и семействата на децата. Инициативата подкрепя съществуващи дневни центрове за деца в нужда като: “Център за Надежда” за деца с множествени увреждания, Училище за деца с нарушено зрение „Луи Брайл”, като насочва дарители към тях.

Създадена през 2006 г. като частна инициатива, днес "I Can Too" съществува изцяло на благотворителен принцип, получавайки безвъзмездна подкрепа на партньори от различни сфери на изкуството, спорта, бизнеса, медиите, както и подкрепата на правителствени и неправителствени организации.

"И аз мога" създава инициативи, медийни и културни събития през цялата година, чрез които се опитва да запознае обществото с проблемите на децата в нужда и да помогне за тяхното интегриране.


„Луксът на 21 век, е луксът да мислиш за другите!”

                                                                    I Can Too

Автор:
Миглена Цвяткова
Публикация:
20.07.2012 г. 14:02
Посетено:
1331
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15212-blagotvoritelna-izlozhba-i-az-moga-i-can-too-v-galeriya-a-tuin