Изложби

Нова изложба в Култов комплекс "Eски джамия" в Стара Загора

История и методология на реставрацията на паметници на културата в Италия

◊ СЪБИТИЕТО

На 12 юли, четвъртък, 18:00 ч. в Култов комплекс “Eски джамия” в Стара Загора ще бъде открита изложбата „Италианският патент между минало, настояще и бъдеще. Реставрацията: Методи и средства на италианското "превъзходство" между изкуство, наука и технологии”.

Събитието се организира от Регионалния исторически музей в Стара Загора в сътрудничество с Италианския културен институт в София, Министерството на външните работи на Република Италия, Почетното консулство в Стара Загора, под патронажа на Италианското посолство.
 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Изложбата съдържа 30 постера, които проследяват историята и методологията на реставрация на паметници на културата в Италия от XVIII в. до наши дни. Това разкрива и отношението към историческото наследство през различните епохи както и гледната точка към необходимостта от съхраняването му.

Представени са модерните техники, които се използват за реставрирането на книги, мозайки, гоблени, стенописи, живописни платна и архитектурни ценности. Специален постер е посветен на двайсетгодишната история на реставрацията на "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи.


Заповядайте!

Автор:
Община Стара Загора
Публикация:
10.07.2012 г. 14:27
Посетено:
1304
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15171-nova-izlozhba-v-kultov-kompleks-eski-dzhamiya-v-stara-zagora