Изложби

Дървени машини, дървени маски и метални маски

Изложба на Любен Костов

Дървени машини, дървени маски и метални маски


◊ ИЗЛОЖБАТА

Любен Костов, едно от големите и значими имена от зората на българското неконвенционално изкуство, представя поредната си самостоятелна изложба на 3-я етаж в галерията на СБХ на ул. „Шипка” 6.

Откриванe – 10 юли, 17.30 часа

Изложбата е събрала произведения от различни периоди – като започнем от станалите традиционни и емблематични за неговото творчество дървени машини и стигнем до последните му работи – маските. Част от тях публиката имаше възможността да види преди няколко месеца в галерия „Аросита”, в рамките на самостоятелната му изложба „Убежища”, приключила с голям успех за автора. В настоящата изложба Любен Костов представя не само дървени маски, но и метални, което доказва още веднъж експериментаторския му дух в областта на различните материали и изразни форми.

Изложбата ще продължи до 30 юли.


Любен Костов е роден на 22 септември 1952 г. в гр. Плевен. През 1989 г. завършва Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, специалност „Стенопис”, Факултет за изобразителни изкуства, в класа на доц. Никола Гелов. Той е един от учредителите и председател на секция „13” към СБХ.

Автор: СБХ
06.07.2012 г. 11:08
Посетено: 1044
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15161-darveni-mashini-darveni-maski-i-metalni-maski