Изложби

Портрети на знаменитости от Ричард Кърн

Американският фотограф ще изнесе лекция в деня след откриването

Портрети на знаменитости от Ричард Кърн


◊ СЪБИТИЕТО

Емблематични портрети на световни знаменитости и култови еротични фотографии на Ричард Кърн ще бъдат изложени във VIVACOM Art Hall от 5-ти до 22-ри юли.

Откриването на изложбата на Ричард Кърн “Някои известни хора” е на 5 юли 2012 г., четвъртък, от 19 ч. във VIVACOM Art Hall.

Сред фотографиите можете да видите портрети на актрисите Ева Грийн (“Джеймс Бонд”), Клои Севини (“Американски психар”), Мишел Родригес (“Изгубени”), актьорът Ник Нолти, вокалистът на Sonic Youth Ким Гордън, продуцента на покойната Ейми Уайнхаус Марк Ронсън, съвременни артисти, излагани в Гугенхайм и Гагосян, модели-лица на Victoria’s Secret и Александър Уанг и още много други.

Лекцията на Ричърд Кърн е със свободен вход и започва в 18.30 ч. на 6 юли 2012 г., петък, отново във VIVACOM Art Hall.


◊ ЗА АМЕРИКАНСКИЯ ФОТОГРАФ

Ричард Кърн е американски фотограф, който през 80-те участва активно в нюйоркската ъндърграунд сцена с експериментални филми и еротични фотографии. Постепенно излиза от полето на американската субкултура и за по-малко от десетилетие става световноизвестен, придобивайки почти иконичен статус сред холивудските знаменитости. Кърн е снимал кого ли не, но в България пристигат може би най-разпознаваемите му фотографии: на Ева Грийн, заради която едва преди седмица Джони Деп реши да се раздели с Ванеса Паради, на Ник Нолти, който посреща Кърн по халат и от това се ражда може би единственият кадър на босия Нолти без грим и костюм в собствената му спалня, на Мерилин Менсън - традиционно брутален, на Ник Кейв в компанията на току-що получено Грами и две голи дами. Ричард Кърн е редовен автор в списанията VICE, Playboy, GQ.


◊ ОЩЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Селекцията се нарича “Някои известни хора” и е първата самостоятелна изложба с оригинални фотографии на американската легенда в България. “Някои известни хора” идва в България, благодарение на списание VICE и VIVACOM. За откриването на изложбата у нас пристига и самият Ричард Кърн, който ще изнесе лекция в деня след откриването. По време на лекцията Кърн ще покаже последните си късометражни филми, след което ще поговори с публиката за голи момичета, някои известни хора и за себе си. Входът е свободен.

“Някои известни хора” включва 36 фотографии. Едната от тях бе закупена буквално преди дни от български колекционер, пожелал да остане анонимен. Стойността й също е тайна. Ричард Кърн сподели само, че в света има само още две като нея, едната от които - притежание на изключителния Тери Ричардсън, другата - на (отново) анонимен американски колекционер. Стойността на фотографиите в “Някои известни хора” варира между 2 и 12 хиляди евро взависимост от тиража. Те могат да бъдат закупени в рамките на изложбата.



Автор:
Организаторите
Публикация:
03.07.2012 г. 18:33
Етикети:
фотоизложба
Ричард Кърн
знаменитости
фотопортрети
американски фотограф
Посетено:
1267
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15144-portreti-na-znamenitosti-ot-richard-karn