Изложби

Атанас Хранов и Александър Секулов в "Галерията на Ева"

Между цветовете, формите и аромата на думите...

Атанас Хранов и Александър Секулов в "Галерията на Ева"
Атанас Хранов. Вероятен пейзаж


◊ СЪБИТИЕТО

„Галерията на Ева” и Bushmills Irish Whiskey 
представят изложба живопис

„Малки любими портрети”
Атанас Хранов § Александър Секулов

„Пушкин § Плюшкин”
Колекционерска къща за напълно необходими неща



"Галерията на Ева" - Варна, ул. "Македония" 25
28 юни – 13 юли 2012 г.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

„Напълно Необходими Неща” е името на новата обща колекция на двамата Bushmills Brothers – художника Атанас Хранов и писателя Александър Секулов. И докато единият рисува в цветове и форми, лее сребро, бронз и чугун, създава картини и предмети, то другият разказва техните истории в думи, изречения, по-дълги изречения и пестеливи мълчания.

Всяка вещ от колекцията „Напълно Необходими Неща” има история на появата или изчезването й в живота на скитници, авантюристи или обикновени влюбени. Сред вълшебните предмети, създадени с подкрепата на Bushmills, има всичко - от уреди, преобразуващи времето, до паве със стихове и новогодишно чукче за пържоли. Официалната премиера на колекцията във Варна бе на 28-ми юни в „Галерията на Ева”, където ще остане до 13 юли.   

Колекцията „Напълно Необходими Неща” не е първият общ проект на Атанас Хранов и Александър Секулов. Затова как могат взаимно да се допълват на пръв поглед различните им таланти, показват и предишните им колекции „Наско Х. Истории с ром, джинджифил, стафиди и мед”, „Плаващият град и мъжете от черен пипер”, книгите „Колекционер на любовни изречения” и „Малката светица и портокалите”, изложбите „Гравьор на сънища”, „Страници от международен паспорт”, „Светиците от Валпарайсо”.

Новите живописни платна на Атанас Хранов „Малки любими портрети”

Освен „антикварните вещи” изложбата в „Галерията на Ева” показва и новите живописни платна на Атанас Хранов, като сред тях се откроява серията „И двете лица, които аз обичах”, посветена на любимите жени на художника - oнези, които са оставили трайна следа в неговия живот...



Автор:
Публикация:
30.06.2012 г. 17:53
Посетено:
3297
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15129-atanas-hranov-i-aleksandar-sekulov-v-galeriyata-na-eva