Изложби

Български художници зад граница гостуват на София

Изложбата е част от Дните на Чикаго в София

 Български художници зад граница гостуват на София


◊ СЪБИТИЕТО

На 27 юни 2012 г. (сряда) в 16:00 ч. в ИЕФЕМ-БАН (Княжеския дворец, пл. „Княз Александър І” 1, Централно фоайе) ще се открие първата по рода си изложба в България на „Български художници зад граница”, част от Дните на Чикаго в София.

Изложбата се организира от Държавната агенция за българите в чужбина, Фондация „Приятели на Чикаго” и Института за етнология и фолклористика с етнографски музей при БАН.

Авторите, представени в изложбата са Атанаска Тассарт, Василен Васевски, Глория Уебстър, Григор Малинов, Евгения Петрова, Ивайло Йошовски, Кина Бъговска, Константин Костов, Любо Велков, Мая Петрушева, Милена Праматарова, Радиана Христова, Ралица Владимирова и Татяна Димитрова.

• На откриването ще се състои е премиерата на алманаха на български творци в чужбина „Българско слово и багри от САЩ и света”.


◊ ОЩЕ

В момента в Етнографския музей при БАН можете да видите:

. „Занаяти и нрави от Троянско” – гостуваща изложба на Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства - Троян
. Изложба „Слънцето и месечината били брат и сестра…” – артистични интерпретации на фолклорни легенди на художниците от студио Компот Колектив.
. Изложба „Карнавалът – крал на Европа” – атрактивна мултимедийна изложба, представяща маскарадните игри на Стария континент (реализирана с подкрепата на програма „Култура” на Европейския съюз)
. Изложба „Светът на българина в песните на Братя Миладинови” – рисунки на лауреатите от едноименния Национален конкурс за рисунка, провел се в рамките на Дни на Миладиновци 2011

Етнографски музей – БАН
София, пл. „Княз Александър І” №1 (Източно крило на Царския дворец)
Работно време
вторник-неделя 10:00-17:00 ч.
понеделник - почивен ден
Цени на билети:
за възрастни 3 лв.
за ученици и студенти 1 лв.


Автор:
ИЕФЕМ-БАН
Публикация:
26.06.2012 г. 22:11
Етикети:
българи в чужбинапремиераарт новиниизложбаИЕФЕМ-БАН
алманах Българско слово и багри от САЩ и света
Български художници зад граница
Дни на Чикаго в София
Посетено:
1378
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15100-balgarski-hudozhnitsi-zad-granitsa-gostuvat-na-sofiya