Изложби

Изложба "Премахни страха"

Проектът "Премахни страха" е част от София Прайд Арт Седмица 2012

Изложба "Премахни страха"
Димо Алексиев. Страх от кораби


◊ СЪБИТИЕТО

Захари Бахаров, Мага и Владо Карамазов споделиха най-големите си страхове във второто издание на проекта „Премахни Страха“ на Михаил Вучков.

На фотографиите, олицетворяващи ужаса от кораби, махалото на Фуко, кръв, провал и др. видяхме още актьора Димо Алексиев, набиращия все по-голяма популярност диджей Sono Di Vayo и модния стилист на сп. Harper's Bazaar - Николай Христов. Изложбата беше представена на 23 юни 2012 г. в градината на Ялта Клуб.


◊ ПРОЕКТЪТ

„Премахни страха” е социален проект, който цели да накара колкото се може повече хора да се замислят над това, че в дъното на всяко едно човешко нещастие стои един страх. Ако успеем да открием този страх и да го признаем пред себе си, то процесът по унищожаването му ще бъде задействан”, споделя автора.

В първата част на проекта личните си истории споделиха Нина Николина, Галя Курдова, Даниела Арнаут, Деси Бакърджиева, Наташа Рич и Антония Йорданова. Те намериха сили да се изправят срещу собствените страхове, сред които ужаса от вода, самота, огън, птици и др. и да покажат, че процесът е възможен.

Изложбата „Премахни страха“ е част от „София Прайд Арт Седмица 2012“, която ще се проведе в столицата между 23 юни и 4 юли 2012 г. Нейната основна цел е да даде платформа за изява на млади и доказали се артисти от страната и чужбина.


Автор:
Ана Атанасова
Публикация:
25.06.2012 г. 22:24
Етикети:
арт новинифотографияизложба
проект Премахни страха
София Прайд Арт Седмица 2012
Посетено:
1416
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15086-izlozhba-premahni-straha