Изложби

Изложба на Ралица Мирчева в галерия "Финес"

Изложба "Настроение в силуети"

Изложба на Ралица Мирчева в галерия "Финес"


◊ СЪБИТИЕТО

На 28 юни от 19.00 ч. в галерия “Финес” на ул. "Христо Белчев" № 17 ще се открие самостоятелна изложба на художничката Ралица Мирчева.

Това е второто гостуване на авторката в галерия “Финес”. Точно преди две години тя представи своя експозиция там с голям успех.


◊ ИЗЛОЖБАТА

И този път в изложбата „Настроение в силуети“ ще видим творбите на Ралица Мирчева, които изразяват един различен рисунък, той прави картините й запомнящи се от пръв поглед. Това е и целта на авторката, да подчини своята емоция и усет за цвят и пространство в един своеобразен живописен стил, което прави творбите й още по-уникални и запомнящи се.

Изложбата на Ралица Мирчева представлява синтез на творческите й търсения през последните две години. В нея са показани творбите, които най-добре изразяват авторката и най-пълно разкриват творческите й възгледи. Картините, с които се представя в галерия "Финес" достатъчно добре говорят за силния й колорит в живописта. Творбите й разкриват интимни страни от минали събития и емоции, отразявайки динамичното настояще и своеобразно послание към бъдещето.

Двайсетте платна, изпълнени с акрил и смесена техника са в характерния стил на Ралица Мирчева – интересни композиционни решения със съвременно звучене и силен колорит.


◊ ЗА АВТОРА

Ралица Мирчева завършва Националната художествена академия през 1999 година, главен асистент по рисуване и живопис в Нов български университет, доктор по Изкуствознание и изобразителни изкуства, член на Съюза на българските художници.

Ралица Мирчева е запомнящ се автор с участия в редица престижни изложби и пленери в България и чужбина, сред които страни са Франция, Испания, Швеция, Турция, Гърция и САЩ. Авторката работи в областта на живописта в различните й жанрове, както и в съвременните тенденции в художествения текстил като текстилната триизмерна пластика, ръчно правена хартия и плъст.

Ралица Мирчева присъства активно в творческия живот на съвременното българско изкуство. Позната е като изявен живописец и автор в областта на текстила.



Автор:
Галерия "Финес"
Публикация:
24.06.2012 г. 17:47
Посетено:
2247
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/15080-izlozhba-na-ralitsa-mircheva-v-galeriya-fines