Изложби

"Друга реалност" - фотографска изложба в галерия "Париж"

В рамките на Месец на фотографията

"Друга реалност" - фотографска изложба в галерия "Париж"


◊ СЪБИТИЕТО


Галерия "Париж"
представя

Таня Граматикова и Кристиан Александров

"Друга реалност" / "Other reality"

(фотографска изложба )

15.06.2012 - 30.06.2012


На 15 юни от 19.00 ч. галерия "Париж" ще открие изложбата "Друга реалност" на фотографите Таня Граматикова и Кристиан Александров.

Изложбата е част от събитието "Месец на фотографията 2012", организирано от "Фотографска академия Янка Кюркчиева".


◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия "Париж" има традиция и специално отношение към фотографското изкуство и в годините е представяла множество фотографски изложби. Обръщайки поглед в архивите от фотоекспозиции се вижда, че най-често се акцентира на силната връзка между фотографията и живописта. Учудващо тънка е границата между тези две изкуства, а понякога е напълно съзнателно изтрита. В крайна сметка се получава един прекрасен синтез, чрез който се откриват широките полета на безкрайния експеримент от сюжети, цвят и дълбоки послания.

"Друга реалност" ще представи именно това сливане, подплатено с една особена чувствителност, присъща и за двамата автори. И мъжкото, и женското тяло са показани в една различна светлина, която провокира, разнищва, оголва и ни задава въпроси. Сюрреалистичният подход допълнително оставя в наблюдателя усещането за сън, който е по-скоро тревожен, болезнен и разбира се дълбоко мистичен. Пластовете на възприемане със сигурност биват разместени и разклатени, тъй като нищо познато няма да бъде вече познато, а ще е отразено в огледалото на другата реалност...

Откриването на изложбата ще бъде на 15 юни от 18 до 22 часа.


• В този ден в пространството на ул. „Цар Самуил” между „Солунска” и „Денкоглу”, ценителите на изкуството ще могат да видят три фотографски изложби, съвременна живопис и пластика, приложно творчество, документални филми. Всички те ще бъдат представени от седемте галерии („Астри”, „Париж”, „Алгара”, „Дега”, „Арт-къща Куклите”, „Тера арт-студио” и музикален център „Борис Христов”), намиращи се една до друга на артистичната отсечка.


Автор:
Надя Павлова
Публикация:
12.06.2012 г. 12:25
Посетено:
1463
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14967-druga-realnost-fotografska-izlozhba-v-galeriya-parizh