Изложби

Ирина Пидова – фотоизложба "Закачени истории"

В рамките на Месец на фотографията

Ирина Пидова – фотоизложба "Закачени истории"


◊ ИЗЛОЖБАТА

Ирина Пидова – фотоизложба "Закачени истории"

Откриване: 20 юни в 18:30 ч.
Галерия "Личното пространство"
гр. София, бул. "Витоша" 45.

Изложбата може да бъде видяна до 30 юни.

 

“Закачането, като липса на гравитация - когато нищо вече не те задържа на земята, отделянето от нея, някъде по-горе, някъде отвъд. Да окачиш дрехи, спомени и сезони върху една закачалка и да я оставиш свободно да се вее на вятъра, да излезеш от кадъра и да се върнеш в него, защото кокичетата вече цъфтят. Започват пролетните почиствания на душата, ритуалите по изнасянето на зимните дрехи, нахлуването на кислорода - време за дишане, време за измитане на всичко останало след снега. По-късно през лятото отново окачане - роклите напускат и населват телата, вечният кръговрат на смяната и преобличането, дългите часове в банята, краткото съхнене. Голотата е само повод за флирт, време за почивка на телата преди нахлуването на есента. Отново завръщане в тъгата, в носталгиите и местата където сме били, където никога няма да бъдем. Дрехите и душите вече носят своите белези, дюлите падат в сухата трева - кафявите градини на самотата, в които бродим, в които всяка есен се връщаме. Но идва бялото - хартиените жерави поемат на юг, дрехите са последното убежище на хората, и така ден след ден, до следващата пролет.“

Владислав Христов

 

◊ ЗА АВТОРА

Ирина Пидова е родена на 26 ноември 1982 г. в гр. София, по образование и професия е геодезист. От 3 години в свободното си време е любител-фотограф. Вярва, че филмовата фотография е достатъчно романтична, забавна, изненадваща и за това я практикува неуморно, макар, че все още има много да учи! В тъмната стаичка винаги е забавно, а след нея – още повече!

Първото й представяне ще бъде в рамките на Месец на Фотографията. В изложбата влизат 20 фотографии под общо заглавие „Закачени истории”. Кадрите са заснети по време на различни пътувания в България с камера Киев 6С на черно-бели и цветни филми с изтекъл срок на годност.

 

Автор:
Публикация:
09.06.2012 г. 18:23
Етикети:
арт новиниМесец на фотографиятафотоизложба
Закачени истории
Ирина Пидова
Посетено:
1465
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14944-irina-pidova-fotoizlozhba-zakacheni-istorii