Изложби

Две изложби в галерия-книжарница "София Прес"

В рамките на Sofia Design Week

◊ СЪБИТИЕТО

Две изложби в галерия-книжарница "София Прес"
В рамките на Sofia Design Week

1.-22.06.2012

Откриване: 2 юни, събота, от 19.30 часа
Галерия-книжарница "София Прес", ул. “Славянска” 29


◊ ЗА АВТОРИТЕ И ИЗЛОЖБИТЕ

Женевиев Гоклер - Илюстрации
Изложба графичен дизайн

1-22 юни

Световноизвестният артист, илюстратор и арт директор от Франция Женевиев Гоклер ще изнесе лекция на форума на Sofia Design Week. Паралелно с това, тя ще представи и изложба със селекция от принтове на свои илюстрации.

Женевиев Гоклер е работила за звукозаписни компании като лейбъла на Лоран Гарние и St Germain - F Communications, както и за артисти като Dimitri from Paris, Pierre Henry и Sparks. Сред списанията, за които е правила илюстрации са британския Vogue и японския Le Figaro, а сред търговските марки, които са използвали уникалния й стил са Yves Saint Laurent, Renault, Bourjois, Coca-Cola, Skype, PlayStation, Orange, o2 Germany, Adobe. Портфолиото й съдържа още видеоклипове, късометражки, арт проекти, книги, предмети, играчки и промо-графики за френско-германския канал Arte.


Мотомичи Накамура - Passerby
Видео инсталация

1-22 юни

Мотомичи Накамура е роден и израснал в Япония. В САЩ пристига на 16-годишна възраст. Завършва университета по дизайн Парсънс през 1996 г. Мести се в Еквадор през 1998 г., но три години по-късно се връща в Ню Йорк, където живее и работи и до днес.

Мотомичи снима музикални клипове (например за The Knife), рисува на платно и се изявява като VJ. Повлиян от японския си произход той създава хумористична, дори детинска естетика, която е в контраст с често тревожния характер на творбите му. Видимо е и повлиян и от мексиканската и латиноамериканска култура, градската култура, класическата митология, садо-мазохизма и криптозоологията. Излагал е творбите си в музеи в Ню Йорк, Бразилия и Москва. Гастролирал е като VJ в Утрехт и Единбург. Работил е по многобройни телевизионни реклами, видео клипове, илюстрации и проекти за клиенти като MTV Networks и Vodafone.

Минувач е видеоинсталация на три екрана. На тях се върти анимация, вдъхновена от ситуация, позната на всички ни - стоим до прозореца и наблюдаваме как хората навън бързат да се приберат след работа. Постепенно съзнателното отстъпва място на подсъзнателното, връзката с реалността изтънява и ни завладяват фантазиите и фрустрациите, които таим дълбоко в себе си.



Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
01.06.2012 г. 15:44
Посетено:
1748
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14867-dve-izlozhbi-v-galeriya-knizharnitsa-sofiya-pres