Изложби

Изложба живопис на Гергана Димитрова

Изложба в галерия "Дебют"

Изложба живопис на Гергана Димитрова


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба живопис на Гергана Димитрова,
ученичка в 12. клас на НУИИ „Илия Петров”

4.-8.06.2012

Откриване на 4 юни от 18.00 ч. в галерия Дебют (Художествената гимназия)
бул. "Васил Левски" 62


„Изложбата е съставена от портрети на хора, които срещам в ежедневието си, мои близки, и хора, които са свързани по някакъв начин с мен. За мен портретът е не само външна прилика, а по-скоро, разкриване на състоянието на човека, както и чувството което предава върху мен. Хората на портретите са такива, каквито аз ги виждам и такива, каквито съм ги опознала. Портретът за мен е инструмент, с който показвам, какво мисля и какви са отношенията ми с даден човек. Портретът е по-скоро психоанализ, както на автора, така и на модела и за това се стремя да уловя неговия вътрешен свят. По този начин се стремя да постигна приликата и усещането на нарисувания от мен модел.”


◊ ЗА АВТОРА

Гергана Димитрова е родена през 1993 г. в град София. Тя е една от най-изявените дипломници на НУИИ „Илия Петров”. Има множество участия и изяви в различни изложби, конкурси, носител е на множество награди:
 
. 2009 г. - изложба-конкурс за Артистична рисунка на НУИИ ‘Илия Петров’; участие в благотворителна изложба в подкрепа на Емил Харизанов; Награда за отличен успех през учебната година с пленер в гр. Кратово, Р. Македония и участие в 16-та арт колония.; участие в годишната изложба на НУИИ "Илия Петров" в галерия "Академия" и III награда в специалност „живопис”; първа самостоятелна изложба съвместно с Мария Дянкова; участие в коледна изложба-базар в МК – зала „Средец”.

. 2010 г. - участие в изложба-конкурс за Артистична рисунка на НУИИ „Илия Петров”; участие в изложба с рисунки от пленер в галерия ‘Дебют’;  участие в Национален конкурс за изящни и приложни изкуства на МК и I награда за живопис; участие в изложба послучай 15-ти септември в НУИИ ‘Илия Петров’; участие в коледна изложба в РИО; участие в изложба в СГХГ и телевизионното предаване "Рецепта за култура"; участие в изложба в център "Galaxy"; участие в благотворителна изложба-базар в Национална художествена академия.

. 2011 г. - самостоятелна изложба в галерия "Алтера"; участие в изложба-конкурс за Артистична рисунка на НУИИ „Илия Петров”, носител на Специалната награда.

. 2012 г. участие в изложба-конкурс за Артистична рисунка на НУИИ „Илия Петров”, II награда за "Портрет".

*

Изложбата се осъществява с любезното съдействие на Банка Пиреос.



Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
31.05.2012 г. 14:35
Посетено:
1759
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14853-izlozhba-zhivopis-na-gergana-dimitrova