Изложби

Изложба "Децата на Сахел"

Фотографска изложба на журналиста Кирил Вълчев

◊ ПОКАНА

Дарик радио, Европейската комисия и Столична община ви канят на откриването на изложбата „Децата на Сахел”.

Над 40 са фотографиите, включени в изложбата, които са дело на журналиста на Дарик и водещ на „Седмицата” Кирил Вълчев.

Изложбата ще бъде открита от Кристалина Георгиева – член на Европейската комисия, отговарящ за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и управление при кризисни ситуации.

Очакваме ви на 1 юни 2012 г. (петък) в 18:30 ч.
в парк „Заимов” - пред театър “София”.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Фотографиите са заснети през януари 2012 г. по време на работната обиколка на еврокомисар Георгиева в Нигер и Чад, за да види как тези страни от региона на Сахел използват международната помощ срещу глада и дали тази помощ е адекватна на нуждите на над седемте милиона заплашени от глада хора, включително над четири милиона деца.

Кристалина Георгиева посети заедно с журналисти едни от най-засегнатите от глада райони на Нигер в Тауа, както и центрове за лечение на недохранени деца в Мерие (Нигер) и в Мао (Чад). В Сахел хората са изправени пред нов глад заради малкото дъждове през 2011 г. и ръстът на цените на храните, само две години след предишната суша в областта през 2010 г.

Сахел е африканска полупустиня на юг от пустинята Сахара и плодородните земи на север от Екватора. Недостигът в производството на храни в Сахел се оценява на над 2,5 милиона тона, като дефицитите в Чад и Мавритания са 50% от необходимите количества, а в Нигер - 30%.



Автор:
Организаторите
Публикация:
30.05.2012 г. 15:37
Етикети:
фотографияизложбаДарик радиоКирил Вълчев
Кристалина Георгиева
Децата на Сахел
Посетено:
1261
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14846-izlozhba-detsata-na-sahel