Изложби

Фотографска изложба в Арт салон на Радио Варна

Изложба на Елена Георгиева, Десислава Николова и Искра Йорданова

Фотографска изложба в Арт салон на Радио Варна


◊ СЪБИТИЕТО

/Extra/ Ordinary

Фотографска изложба на Елена Георгиева, Десислава Николова и Искра Йорданова 

28.05.2012 - 10.06.2012
Арт салон на Радио Варна
     
За пореден път Сдружение за международен културен мениджмънт „Морско синьо” фокусира общественото внимание върху едно изкуство, което все още не намира достойно място сред арт проявите в морската столица - фотографското. Отново ви срещаме с млади таланти, приключили успешно курса по фотография с преподавател Радостина Вълчанова - професионален фотограф с дългогодишен преподавателски опит и солидни познания.

Трите талантливи дами за пръв път ще се срещнат с публиката на Варна в Арт салона на Радио Варна в понеделник, 28 май от 19.00 часа.
     
След миналогодишната експозиция, наречена ИЗЛОЖБА №6, този път залагаме на ТРОЙКАТА, но не като оценка. Авторите са трима, фотографиите – тридесет и три, а фотоизложбата – трета по ред, която „Морско синьо” организира!
 

◊ АВТОРИТЕ

Елена Георгиева е управител и собственик на фирма за проектиране, щастливо омъжена с дете. Обича свободата, вярва, че щастието е в малките неща.
Участието й в изложбата е нейният личен подарък, който прави на себе си в навечерието на трийсетата си годишнина. За Елена фотографията е бягство от забързания живот и объркан свят, начин на изразяване и време да останеш насаме със себе си.
 
Искра Йорданова живее в САЩ от две години, тя е магистър по психология, но работи като стилист. Казва, че обича да прави хората красиви и щастливи. Занимава се с различни видове изкуството от близо 6 години. Открива удоволствието от фотографията преди година, когото се включва в курса, организиран от Сдружение „Морско синьо“. За преподавателката си Р. Вълчанова твърди, че е „един истински професионалист и изключително вдъхновение за изкушените от снимането.“ Искра предпочита портретната и абстрактна фотография, защото смята, че всяка емоция, всяко чувство могат да бъдат запечатани в един единствен кадър, който може да означава много повече от хиляди казани думи.
 
Десислава Николова е бакалавър по "Икономика и управление на търговията" в ИУ - Варна и магистър по "Международни финанси" в УНСС. Сериозно се е занимавала с класически и модерен балет, както и с латиноамерикански танци. Проявява афинитет към литературата и творческото писане – в биографията и откриваме различни публикации на разкази, стихотворения, есета, доклади, с които печели редица награди в младежки конкурси. В момента Искра работи като търговски представител на медицински изделия и консумативи. Занимава се с фотография от 2007 година.


Невероятният Ернст Хаас казва: “Лайка, шмайка. Апаратът няма никакво значение. Всичките могат да запечатат това, което виждаш. Номерът е да видиш!”

А те ВИДЯХА, заповядайте да видите и вие!
 

. Сдружение „Морско синьо“ успешно провежда курсове по фотография от 2010 г. и организира уъркшопове в отделните й жанрове.




Автор:
Сдружение "Морско синьо"
Публикация:
28.05.2012 г. 13:19
Посетено:
1940
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14829-fotografska-izlozhba-v-art-salon-na-radio-varna