Изложби

"Светът – една капка" - изложба на Белослав Пъшев-Бело

Галерия N 14 представя дебютна изложба

"Светът – една капка" - изложба на Белослав Пъшев-Бело


◊ СЪБИТИЕТО

Откриване на първата самостоятелна изложба
на младия художник Белослав Пъшев-Бело

Изложба „Светът – една капка”

11.05.2012 г., петък, от 19:19 часа
Галерия „N 14”, ул. „Димитър Манов” 10, София


Гостите ще могат да разгледат за първи път една експозиция, която е обхванала пространството и не познава стени и прегради. Всичките 13 попарт инсталации са двустранни, а чрез нишки от прежда се спускат от тавана. Освен това художникът е скрил послание в своите произведения в буквалния смисъл. Къде и как младият автор е въплътил своето съобщение до бъдещите поколения, заповядайте да разберете на откриването. Експозицията е озаглавена „Светът – една капка” и ще остане в галерията до 23 май.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА
 
Картините от изложбата се докосват до природата, преоткриват нейната чистота и искреност. Вдъхновени са от малкото, незначителното и дребното, от една страна, за да представят едно цялостно изображение на природния свят, от друга. Авторът замисля концепцията за изложбата с идеята да спаси поне една капка от света. Защото според него всичко ще бъде необратимо загубено, ако не се погрижим за земята около нас. Затова е избрана и точно тази дата за начало на експозицията. След откриването на 11-ти, тя ще бъде отворена за публиката от 12 май – заедно със световната кампания, целяща да почисти природата от несъзнателността на човека.


◊ ЗА ХУДОЖНИКА И ГАЛЕРИЯТА

Белослав Пъшев-Бело е роден в Плевен на 30.12.1985 г. Завършил е Пловдивския техникум по облекла и Варненския свободен университет, специалност „Мода”. Магистър е по специалност „Мениджмънт в модата”. Работи като дизайнер, където за първи път започва да използва линиите и въжетата. Те се завръщат и в концепцията за първата му самостоятелна изложба „Светът – една капка”. В нея, ако пространството е обхванато от линиите на картините му, то въжетата са онази част, която ги дели от космоса, задържа ги тук, на земята.


Галерия ”N 14” се намира на ул. „Димитър Манов” N 10 в квартал „Иван Вазов”. Съвсем близо е до „Витошка”, бул. „България” и Южния парк. Дотам може да се стигнете с трамвай номер 1 до спирка „14 ДКЦ”. От спирката трябва да се походи няколко метра в посока бул. „България” по ул. „Д-р Стефан Сарафов” до ул. „Димитър Манов” (втората пряка вдясно). До изложбената зала може да се стигне и с трамвай N 7, автобус 204, 604, 76 до спирка „ПГ по текстил и моден дизайн” (на бензиностанция ЕКО). В улицата покрай бензиностанцията се завива втората пряка вляво.

Изложбената зала работи от понеделник до събота включително между 10:00 и 19:00 часа.



Автор:
Организаторите
Публикация:
11.05.2012 г. 16:16
Етикети:
попартинсталацииарт новинидебютна изложбаизложба
галерия N 14
Белослав Пъшев
Бело
Белослав Пъшев-Бело
Посетено:
2013
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14718-svetat-edna-kapka-izlozhba-na-beloslav-pashev-belo