Изложби

Камерна изложба живопис на Елеонора Хаджиниколова

Столичната галерия "Маестро" ви предлага нов празник

Камерна изложба живопис на Елеонора Хаджиниколова


◊ ИЗЛОЖБАТА

От 10 май там ще можете да се насладите на творбите на една невероятно оригинална и романтична художничка  от Пазарджик – Елеонора Хаджиниколова.

В един доста мъжки свят тя не се страхува да демонстрира своята женственост. Смесвайки различни изобразителни техники тя създава един различен и същевременно архетипен женски образ на вечната жена. Жена, вглъбена в себе си. Тя е прелестна, ефирна и желана без да натрапва своето присъствие.

Свободните пространства в нейния автопортрет са приятна симбиоза между две изящни изкуства – нежната лирика на Елена Деянова в долния ляв ъгъл на композицията ефектно допълва усещането за силно изразена, сексуална женственост на образа. Визуалната метафора на дамската природа с буен планински извор не е нова, но пък контрастът между белите води на потока и силните, ярки тонове на фигурата засилват връзката на двата образа, както композиционно вплетени и неотделими, така и смислово близки (символи на независимост, сила, непокорство и постоянна промяна).
 
Като цяло от произведенията на Елеонора Хаджиниколова струи една неподправена женска енергия, която със своята нежност завладява зрителя и го кара да се влюби „веднъж и завинаги” в нейния красив и ефирен свят.

Елеонора Хаджиниколова е завършила художествената гимназия „Цанко Лавренов“ – Пловдив, и Националната художествена академия София със специалност стенопис. Има над 10 самостоятелни изложби в страната.


• Откриване на изложбата - 10 май, четвъртък, от 18.30 ч. в Галерия "Маестро", София, ул. "Цар Самуил" 37

Автор:
Райна Костова
Публикация:
09.05.2012 г. 14:29
Етикети:
Посетено:
1677
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14701-kamerna-izlozhba-zhivopis-na-eleonora-hadzhinikolova