Изложби

Изложба на Евгений Петров в галерия "Маестро"

Изложба живопис - пейзажи, натюрморти и абстрактни композиции

Изложба на Евгений Петров в галерия "Маестро"


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба на Евгений Петров
Живопис

Вернисаж 19 април (четвъртък) 2012 г. от 18 ч.
Галерия "Маестро", София 1000, ул. "Цар Самуил" 37

Изложбата ще продължи до 4 май 2012 г.


◊ ИЗЛОЖБАТА

За пореден път галерия "Маестро" ще зарадва своите клиенти и приятели с пиршество за душата. Новото лице този път е пловдивският художник Евгений Петров. Той ще покаже 15 творби - пейзажи, натюрморти и абстрактни композиции.

Евгений Петров е художник, който не си поставя стилови ограничения. Свободният му дух се изявява на границата между абстракцията и предметността. Стилът му е много живописен и изключително колоритен. Платната му зареждат със светлина и ведро настроение.
 
Фантазността в картините му дава възможност да доизмислим и доизградим всеки отделен малък свят. Сякаш са абстрактни, но някъде там между смело нанесените цветни мазки откриваме и една конкретика, която ни праща в едни неназовани времена – приказни и реални едновременно. Сюжетите и темите му варират от морски пейзажи, стилизирани натюрморти с препратки към историческото минало до антични мотиви.
 
Изложбата ще Ви създаде прекрасно пролетно настроение и ще Ви даде възможност да откриете един млад по дух автор с утвърден собствен творчески почерк и стил.


◊ АВТОРЪТ

Евгений Петров
завършва Средно специално художествено училище за изящни изкуства ''Цанко Лавренов'' през 1988 г. Няколко години по-късно се дипломира във Факултет по Изобразителни изкуства към Великотърновския университет ''Св. св. Кирил и Методий'' със специалност "Живопис" в класа на проф. Никола Русчуклиев.

Същата година е приет за член на Дружеството на пловдивските художници. Две поредни години - 1997 и 1998 е номиниран за наградата Млад художник на дружеството. Известно време живее и работи в Маями, САЩ. От 2001 г. е член на ''Оneearsociety'' - Coconut Grove, Miami - FL, а от 2006 е член и на Дружество на Българските художници (UBA).


Автор:
Райна Костова
Публикация:
18.04.2012 г. 19:19
Посетено:
2150
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14575-izlozhba-na-evgeniy-petrov-v-galeriya-maestro