Изложби

Анна Покровнишка представя "Фантазии" пред пловдивска публика

Галерия "Възраждане" покани в Пловдив талантливата скулпторка

Анна Покровнишка представя "Фантазии" пред пловдивска публика


◊ ИЗЛОЖБАТА

От 24.04. до 08.05.2012 г. в галерия "Възраждане" ще представи изложба скулптура на Анна Покровнишка.

Това, което прави Анна Покровнишка ярко отличима и силно въздействаща авторка е нейната, във висша степен, силна фантазия. Анна експериментира смело и много убедително не само с формата, но и с материалите, от които създава своя уникален свят. В нейните персонажи има нещо космично – и като форма и като внушение. И в същото време излъчват мек хумор – особено животните. Оригиналните авторски хрумвания в цветовете, композициите и фигураликата спомагат за обобщението на един силно персонализиран творчески акт. Всичко е направено с обич, нежност и такт, и зрителят се чувства уютно, забавно – като в качествено приключение.

Краси Алексиева, 2012 г.


◊ ЗА АВТОРА

Анна Покровнишка е родена през 1971 г. в Благоевград. През 1996 г. завършва “Педагогика на обучението по изобразително изкуство” във факултета по изкуства към ЮЗУ “Неофит Рилски”, а през 2006 г. магистърска степен в СУ “Св. Климент Охридски” - София.

От 2001 г. преподава като хоноруван асистент по скулптура в ЮЗУ “Неофит Рилски”, а от 2004 г. е на постоянен трудов договор след спечелен конкурс за асистент. Член е на СБХ от 2007 г. Има осъществени три самостоятелни изложби и множество участия в общи такива и симпозиуми. 

Автор:
Дима Алексиева
Публикация:
17.04.2012 г. 16:58
Посетено:
1682
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14571-anna-pokrovnishka-predstavya-fantazii-pred-plovdivska-publika