Изложби

"Изкуството - паралелна вселена" - изложба от творби на хора с увреждания

Картини, стъклопис, дърворезба и керамика

◊ СЪБИТИЕТО

"Изкуството - паралелна вселена"
Изложба на творби от хора с увреждания

Откриване - 18 април, 16 часа.
Галерия на СБХ, ул. „Шипка” 6, етаж 3

Изложбата се организира от Съюза на слепите в България, Съюза на глухите в България, Съюза на инвалидите в България, Асоциация на родителите на деца с епилепсия, Националния център за социална рехабилитация, Националния алианс за социална отговорност и Съюз на българските художници.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

По национален обхват и мащаб тя е първа по своя характер в страната. Изложбата включва 126 експоната - картини, стъклопис, дърворезба и керамика, от 63 автори с различен вид и степен на увреждане.

Експозицията се реализира по проект финансиран от фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика. Част от творбите бяха изложени в Народното събрание от 29 февруари до 9 март на текущата година.

Наши гости ще бъдат: народни представители, зам.-министрите на труда и социалната политика и на културата, кметът на Столична община, съветникът по социална политика на президента, изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания, изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане, представители на посолства, европейската комисия, общински съветници на гр. София, националнопредставителните организации на и за хора с увреждания, лайънс клубове, медии и други.

Изложбата продължава от 18 до 28 април. 


Автор:
СБХ
Публикация:
17.04.2012 г. 15:59
Посетено:
2132
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14570-izkustvoto-paralelna-vselena-izlozhba-ot-tvorbi-na-hora-s-uvrezhdaniya