Изложби

"Мечтание" - изложба живопис на Богомил Арсов

9 години галерия "Париж"

"Мечтание" - изложба живопис на Богомил Арсов


◊ СЪБИТИЕТО

"Мечтаниe"

живопис

Богомил Арсов-Пако


18.04.2012 - 05.05.2012

На 18 април в столичната галерия "Париж" се открива изложба на самобитния художник Богомил Арсов-Пако.

Експозицията е в навечерието на деветата годишнина на галерията, която е създадена през 2003-та година и вече се намира на нов адрес - ул. "Цар Самуил" 47. Ще бъдат показани дванадесет нови и специално направени живописни творби, като две от тях са с доста внушителни размери.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Изложбата представлява и едно завръщане на автора както към галерия "Париж", така и към почитателите на неговите композиции с наивистични едри фигури, които художникът създава с експресивен замах и въздействащ колорит.

Сюжетите са в характерния за художника носталгично-романтичен стил, героите са вглъбени и замислени, а някои от тях са леко политнали над земята. Водещите усещания са за любов, хармония и замечтана унесеност в музика, танц или просто в карането на колело за трима. Много интересна е и творбата с пътуващите в открит, едномоторен самолет "Последни патриоти", както и голямоформатните платна - "Скачащо на въже момиче" и "Вълшебната къща".

Наивизмът, в неговия най-чист и автентичен вид, е неразделна част от картините на Богомил Арсов-Пако - един художник, довеждащ зрителя до позабравеното от "порасналия" човек състояние на замечтаност.

Изложбата може да се разгледа до 5 май, както и виртуално в сайта на галерия "Париж".

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
17.04.2012 г. 11:58
Посетено:
1882
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14568-mechtanie-izlozhba-zhivopis-na-bogomil-arsov