Изложби

"НХА... Актуално" в галерия "Дебют"

Изложба на преподаватели в специалност „Плакат и визуална комуникация“ на НХА

"НХА... Актуално" в галерия "Дебют"


◊ СЪБИТИЕТО

Откриване на изложба
„НХА... Актуално”
на
Иван Газдов, Пламен Вълчев, Георги Янков, Николай Младенов, Кристина Борисова, Дамян Дамянов - преподаватели в специалност „Плакат и визуална комуникация“ на НХА.

18.04.-04.05.2012

Галерия "Дебют" (Художествената гимназия)
бул. "Васил Левски" 62


◊ ИЗЛОЖБАТА

За трета поредна година галерия “Дебют” е домакин на изложба, която е част от съвместен образователен проект между НХА и НУИИ „Илия Петров”, насочен към учениците от НУИИ „Илия Петров” за създаване на интерес към специалностите на Националната художествена академия.

Изложбата представя автори, които са основни преподаватели в специалност „Плакат и визуална комуникация“ на НХА. Освен плакатите създадени с различен подход и изпълнени в разнообразна техника, публиката ще види шрифтови табла, подвързия на книга и дори живопис.

Възпитаниците на художествената гимназия, които имат интерес към тази специалност, могат лично да се срещнат с авторите. В рамките на изложбата, ще могат да се запознаят с някои печатни издания на катедрата и да придобият впечатление за обучението, артистичните инициативи и забавления на студенти и преподаватели.



. Изложбата се осъществява с любезното съдействие на НХА и Банка Пиреос.

Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
16.04.2012 г. 15:17
Посетено:
1817
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14564-nha-aktualno-v-galeriya-debyut