Изложби

"Цветни приказки" на Ели Герасимова

Изложба в галерия "Дебют"

"Цветни приказки" на Ели Герасимова


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба „Цветни приказки”
на Ели Герасимова


9.-13.04.2012

Галерия Дебют (Художествената гимназия)
Бул. "Васил Левски" 62


Ели Герасимова е родена в гр. София през 1985 година. През 2005 г. завършва Средното художествено училище за приложни изкуства ‘’Свети Лука’’. През 2009 г. завършва Нов български университет, специалност „Сценография и театрална режисура".


◊ ИЗЛОЖБАТА

Светът, който Eли Герасимова ни открива в първата си изложба, е свят на безкрайните времеви и пространствени измерения, свят на неочакваните обрати, които ни хвърлят във владенията на неизвестното. Колоритът е най-забележителният аспект на изкуството на Ели, и начинът, по който тя работи със светлината и цветовете, е характеристика на картините й в настоящата експозиция. Блестящата интензивност на цветовете и енергията на контраста се допълват в нежна хармония.

За подхода си на работа, авторката споделя: "Аз запечатвам всичко, без да го анализирам. После го пренасям в една рисунка. Зад всеки удар с четката трябва да има послание. Една картина трябва да изглежда така, все едно е нарисувана на един дъх. А иначе зад нея стоят много часове проникване, задълбочаване, преценяване".


Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
05.04.2012 г. 22:16
Посетено:
1627
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14508-tsvetni-prikazki-na-eli-gerasimova