Изложби

"Spring's different ways..." - един различен поглед към пролетта

Премиерна изложба на младия фотограф John Fru Jones

"Spring's different ways..." - един различен поглед към пролетта

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 1.04.2012 г., неделя, от 17 ч., в столичното пространство за социално взаимодействие "Каркасон" (ул. "Хан Крум" 16) предстои откриване на първата самостоятелна изложба на младия фотограф Тихомир Иванов, избрал да се представя под артистичния псевдоним John Fru Jones. Той е само на 25 години, но вече е успял да пообиколи тук и там, да учи в няколко европейски университета и да се срещне с интересни хора, които да добавят по някой и друг тон в иначе 99% черно-бялата му изложба. Повечето от фотографиите му можете да откриете в неговата Facebook страница sObjective, която представя една субективна обективност на реалността, погледната през концептуално насочен обектив.


◊ ОЩЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Изложбата носи поетичното име “Spring’s different ways…” (“Различните начини/пътища на пролетта…”) и представлява цялостен проект-изследване на по-различните сигнали, които този съзидателен сезон показва, за да напомни за своето идване. Естетическото чувство на John Fru Jones е уловило контраверсиални ключови моменти от „различните начини/пътища на пролетта”, които той умело поднася под формата на цялостна идея-концепция за промяната като единствен възможен път към пресътворяването на старото в ново, стопяването на старите мътни води и отмиването на заспалите отражения и сенки от светлината на новия ден.

Всяка една от осемте подбрани фотографии носи свое собствено послание и в същото време представлява път към осмислянето на цялостната визия за чувството, което наричаме пролет. Мястото, където тази среща между обекти и субекти се случва, също не е случайно – сравнително наскоро откритото заведение "Каркасон", или както авторката на идеята му го определя – пространство за социално взаимодействие, несъмнено едно от интересните места в София. И тъй като и "Каркасон" е място с концепция – пространството е посветено на настолните игри, в деня на откриване на изложбата всички гости имат възможността да поиграят на каквото пожелаят напълно безплатно.

И така, къде на шега, къде на игра, “Spring’s different ways...” се случва. И тъй като в мързеливия неделен следобед прогнозата се очертава да е в стил Gloomy Sunday, не ни остава нищо друго освен сами да отидем при пролетта и да направим някое заклинание за Слънце на по чаша червено вино. Неделя, първи април, около 17 ч., в "Каркасон", който се намира в центъра на центъра...



Автор:
Светослава Койнова
Публикация:
31.03.2012 г. 10:11
Етикети:
арт новинифотографияизложба
Каркасон
sObjective
John Fru Jones
Посетено:
2741
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14467-spring-s-different-ways-edin-razlichen-pogled-kam-proletta