Изложби

Швейцарски експерт в арт терапията с изложба във VIVACOM Art Hall

На 24 март в Телефонната палата ще се проведе ателие по рисуване за деца

◊ СЪБИТИЕТО

От 20 до 27 март VIVACOM Art Hall представя изложба на швейцарския художник Фредерик Щьокли със заглавието „Светлина, мрак и цвят“. Швейцарският артист е известен с практиката си в областта на арт терапията, която съчетава педагогика, социална терапия и изкуство.

• В събота, 24 март, ученици на г-н Щьокли ще проведат ателиета за рисуване и работа с вълна за деца от 3 до 14 годишна възраст в пространството на VIVACOM Art Hall на ул. „Гурко“ 4.

Творбите на Фредерик Щьокли, които могат да се видят до 27 март (вторник) в Телефонната палата, са от акварел и въглен. В тях той разгръща своята творческа дейност по методите на английската художничка Лиан Коло Дебоа и постига почти научна прецизност в измерването на закономерностите на светлината и мрака в атмосферата.

Фредерик Щьокли е роден през 1941 г. След 25-годишна работа като учител, той се фокусира върху рисуването и започва да дава уроци в собственото си ателие. Освен с живопис, Фредерик Щьокли работи и с релефно шлифоване в цветно стъкло. През последните години г-н Щьокли е един от водещите лектори и специалисти в работа с деца и възрастни с увреждания по методите на антропософската лечебна педагогика и социална терапия. В България артистът обучава специалисти по изобразително изкуство от над 10 български града. Организатор от българска страна е Сдружението по „Антропософска лечебна педагогика и социална терапия“.


◊ ОЩЕ

Ателието, което ще се проведе във VIVACOM Art Hall на 24 март, ще даде възможност на малчугани на различни възрасти да рисуват с българските ученици на г-н Щьокли.

Организаторите планират няколко ателиета за различните възрастови групи:
10:00-12:00 – деца от 3 до 7 г.
14:00-16:00 – деца от 7 до 14 г.

За записване: Maриела Шахънова, тел. 0877053868.
 
Участието в ателиетата е безплатно.

Автор:
Екип на VIVACOM Фонд
Публикация:
21.03.2012 г. 14:17
Етикети:
ателиеизложба
лечебна педагогика
антропософско рисиване
рисуване за деца
Фредерик Щьокли
Посетено:
1125
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14374-shveytsarski-ekspert-v-art-terapiyata-s-izlozhba-vav-vivacom-art-hall