Изложби

Самостоятелни изложби на Иванка Рашкова и Весела Златанова-Тасева

Две изложби на "Шипка" 6

Самостоятелни изложби на Иванка Рашкова и Весела Златанова-Тасева


◊ СЪБИТИЕТО

Съюзът на българските художници представя две самостоятелни изложби, подредени на един етаж - на Иванка Рашкова и Весела Златанова-Тасева.

Въпреки характерния и индивидуален авторски почерк, двете художнички се обединяват пред вдъхновението и преклонението пред природата, която претворяват със средствата на живописта.

22 март – 12 април

Откриване – 22 март, 18.00 часа

Галерия на СБХ, ул. „Шипка” 6, етаж 3

 

◊ АВТОРИТЕ

Иванка Рашкова е родена през 1927 г. в село Подгоре, Видинско. Завършва Художествената академия в София през 1955 г. при Илия Бешков. Занимава се с илюстрация и оформление на книгата, както и с проектиране на текстил. Работила е като главен художник към леката промишленост от 1956 до 1983 г. Рисува натюрморти, пейзажи, фигурални композиции и други.


Весела Златанова-Тасева е родена през 1936 г. в София. През 1964 г. завършва живопис в Художествената академия при проф. Панайот Панайотов. Занимава се с реставрация и взима участие в различни екипи за консервиране и реставриране на паметници на културата у нас и в чужбина. Като живописец участва в много общи изложби, реализира и няколко самостоятелни. Работи в различни техники – маслена живопис, акварел, пастел, графика.

Автор: СБХ
20.03.2012 г. 12:39
Посетено: 1156
Етикети: арт новини, СБХ, изложби, Весела Златанова-Тасева, Иванка Рашкова
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14362-samostoyatelni-izlozhbi-na-ivanka-rashkova-i-vesela-zlatanova-taseva