Изложби

"Синьото куче" - Росен Рашев-Рошпак

Изложба живопис в галерия "Париж"

"Синьото куче" - Росен Рашев-Рошпак


◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия "Париж"

представя

„Синьото куче“

живопис

Росен Рашев-Рошпак

14.-31.03.2012


На 14 март в галерия „Париж“ се открива поредната изложба на големия български наивист Росен Рашев–Рошпак, под името „Синьото куче“.

Защо синьо и защо куче – оставяме на зрителите да разгадаят, но това, което със сигурност може да се твърди е, че всички творби са нови и доста различни от досега познатите. Ценителите и почитателите на изкуството ще се запознаят в тази изложба с много чудновати и причудливи животни, които обаче са всъщност симпатични врани, кучета, врабци, котараци, лисици или мъдруващи във водата риби. Хората тук отсъстват, образно казано – малко ще си починем от тях. Ще се навлезе в един друг свят, който може и да е като хорския, ама си е друг.

Техниката на Рошпака в тази изложба също е доста различна – неизменното обшиване с дебелия конец присъства, но колоритът е вече сложен, богат и преливащ.

В изложбата участва и един отделен цикъл под името „С усмивка към Миро“. Тук също се показва едно по-различно лице на Росен Рашев, изразяващо се с фина техника, отсъствие на конеца и весело намигване към големия испански живописец – Хуан Миро.

Интересна, различна и изключително позитивна е изложбата „Синьото куче“. Може да бъде видяна до 31.03.2012, както и онлайн в сайта на галерия „Париж“.

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
12.03.2012 г. 14:00
Посетено:
1437
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14296-sinyoto-kuche-rosen-rashev-roshpak