Изложби

Tango Veneziano

Изложба фотографии на Явор Ганчев

Tango Veneziano


◊ СЪБИТИЕТО

Dada Cultural Bar представя изложба фотографии на Явор Ганчев, посветена на Карнавала във Венеция и тангото.

Тango Veneziano” е третата по ред самостоятелна изложба на художника, пътешественика и фотографа Явор Ганчев след „Мостове – Ню Йорк“ и „Мостове – Истанбул“ през 2010 г. в София.

Изложбата ще продължи от 14 март до 9 април 2012 г. в арт пространството на Dada Cultural Bar, ул. "Бенковски" 10, София.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Фотоизложбата е вдъхновена от Карнавала във Венеция, но той всъщност остава на заден план – повече като общо усещане, отколкото като конкретна тема, а акцентът на фотографиите е в цялостната въздушна импресия на танца и в атмосферата, в която всеки от танцуващите е потънал и допринася чрез присъствието си за изключително поетичния декор на Венеция и Карнавала.

Авторът е избрал отделни фрагменти - лица, детайли и състояния от специалните танго-вечери на пиаца Сан Марко, където в продължение на 2 седмици - по време на Карнавала, любителите на тангото се срещат и отдават на страстта си към този уникален танц.

Фотографът показва своя по-различен, черно-бял поглед към карнавалната и цветна Венеция, в който се преплитат носталгия по ретро атмосферата на 50-те и 60-те години с елегантната романтика и страст на класическото аржентинско танго.


Явор Ганчев е роден в София. Сред последните му фотографски изяви са самостоятелните изложби "Мостове - Истанбул" в галерия "София Прес" - София, 2010 г.; и „Мостове - Ню Йорк“ в Американския културен център - София, 2010 г.

Автор:
Невяна Тодорова
Публикация:
09.03.2012 г. 17:29
Посетено:
1392
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14286-tango-veneziano