Изложби

Изложба на лауреати на секция ShowOFF на Фестивала "Месец на фотографията в Краков"

Фотографска изложба в Полски институт - София

Изложба на лауреати на секция ShowOFF на Фестивала "Месец на фотографията в Краков"


◊ СЪБИТИЕТО

Полският институт в София има удоволствието да ви покани на откриване на
изложба на млади полски творци, лауреати на секция ShowOFF на Фестивала „Месец на фотографията в Краков”

С участието на уредника Aлександер Влодика

20 февруари 2012 г., понеделник, 18 ч.,
ул. „Веслец” № 12            


◊ ИЗЛОЖБАТА

Полският институт в София представя фотографии на млади полски творци, излъчени в секцията ShowOFF чрез конкурс в рамките на Фестивала „Месец на фотографията в Краков” през 2011.
   
Лауреатите, включени в настоящата изложба, са творци със самостоятелни изложби и награди зад гърба си. Те представят вариации на тема класически репортаж (Бартош Матенько, "Графити"), импресии от пътуване (Юлка Вилям, "Забравих къде е това"). Техните фотографии ни изненадват с оригинална форма, водят зрителя някъде към границите на реалността (Артур Ястшембски, "Голямата вода в Папроцани"). Те са възможност за пътуване в миналото в търсене на старите майстори (Maчей Неслони, Файтъри). Всички проекти, препращащи ни често към традиционните фотографски жанрове, са изключително свежи и дават представа за насоките, в които се развива младата полска фотография
   
Секцията ShowOFF на Фестивала „Месец на фотографията” в Краков дава възможност на всички млади полски творци, намиращи се в началото на творческия си път, да работят с най-добрите фотографи, куратори и теоретици на фотографията в Полша и да изготвят професионални експозиции.
   
Всяка година порталът fotopolis.pl обявява допитване до читателите за най-добри фотографски продукти и събития през годината. За трети пореден път за такъв е обявен Фестивалът „Месец на фотографията” в Краков. Той е високо оценен и от международната критика. През 2011 г. проявата е посетена от рецензенти на такива мощни медии като „Neue Zurcher Zeitung”, „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, „Le Repubblica”, “Modern Painters”, British Journal of Photography”, „Financial Times” и др.
   
„Фестивалът в Краков е невъобразимо добър. Брумбърг и Чанарин (гостуващи куратори) вдигнаха летвата за кураторите на останалите фотофестивали”. (1000 Words Photography Magazine)


Изложбата продължава до 14 март.

Автор:
Полски институт - София
Публикация:
17.02.2012 г. 16:18
Посетено:
1310
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14125-izlozhba-na-laureati-na-sektsiya-showoff-na-festivala-mesets-na-fotografiyata-v-krakov