Изложби

"В очакване на пролетта" с Наталия Дарманчева в галерия "А'Туин"

Майсторски използваните хартия и природни материали ни отвеждат в артистичния свят на авторката

"В очакване на пролетта" с Наталия Дарманчева в галерия "А'Туин"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "А'Туин" представя

Наталия Дарманчева

"В очакване на пролетта"

Изложбата може да бъде видяна от 09.02.2012 г. до 11.03.2012 г., всеки ден от 9.00 до 22.00 ч., включително събота и неделя.

Откриване на 09.02.2012 г., 19.00 ч.
Галерия "А'Туин" - гр. София, „The Mall” (бул. "Цариградско шосе" 115А, ниво +1)


◊ ЗА АВТОРА

Наталия Дарманчева е бесарабска българка, родена в Молдова. През 1994 г. се завръща в родината на прадедите си с желанието да учи тук. Завършва през 2000 г. НХА, спец. „Текстил” при проф. Анна Бояджиева. През 2008 г. защитава образователната и научна степен Доктор по научната специалност „Изкуствознание и изобразителни изкуства”. Член на Съюза на българските художници, секция „Текстил”. Хоноруван преподавател в НХА. Н. Дарманчева е запомнящ се автор с участия в редица престижни изложби и биеналета в България и чужбина. Работи в областта на съвременното текстилно изкуство, използва уникални техники като ръчна бродерия, апликация, пачуърк, ръчно правена хартия.

В изложбата „В очакване на пролетта” авторката представя своите идеи и демонстрира своето майсторство, като използва хартията и природните материали, за да изрази своите емоции и настроение. Художничката е вдъхновена от красотата и багрите на природата. Картините й разкриват интимни страни от минали събития, динамичното ежедневие и очаквания от пробуждащата се пролет...

Автор:
Миглена Петрова-Цвяткова
Публикация:
03.02.2012 г. 15:37
Посетено:
2321
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/14028-v-ochakvane-na-proletta-s-nataliya-darmancheva-v-galeriya-a-tuin