Изложби

Изложба на Сирма Сиромахова и Момчил Колчев в галерия ".Ластици"

Новата галерия „.Ластици” - пространство за фотография, място за общуване, обмен на идеи

Изложба на Сирма Сиромахова и Момчил Колчев в галерия ".Ластици"


◊ ПОКАНА ЗА ИЗЛОЖБА

Изложба на Сирма Сиромахова и Момчил Колчев в новата галерия за фотография „.Ластици”

20 януари - 5 февруари 2012

Галерия „.Ластици” е замислена като първото пространство, специализирано изцяло за продажба на фотография в София. Имаме желание да представим автори от различни направления, стилове, тенденции; да предложим богат избор от техники, както и размери на копията. Обединяващ ще е високият художествен стандарт. „.Ластици” е галерия, магазин, къща за фотография, място за общуване, обмен на идеи, информация, мнения, за откриване на нови автори, както и за удоволствието от фотографиите на утвърдените имена. Желанието ни е да сме подчинени на добрия вкус и да събудим обич към фотографията, както у колекционерите на изкуство, така и у всеки, решил да отвори вратата ни. Откриването на Фотографска галерия „.Ластици” е планирано за началото на февруари, а дотогава в нашето пространство ще са на гости картините на Сирма Сиромахова и Момчил Колчев.

Неформално-официалната част ще е от 13 часа на 20 януари до 19 часа на 22 януари :), когато авторите лично ще посрещат и изпращат гости. Не е проблем, ако забравите да си тръгнете, изложбата ще продължи до 05 февруари.

Елате да ни разгледате, да си поговорим, да се видим пак или пък да се запознаем :), да изпием по чаша вино, ще ви се зарадваме много :)

".Ластици" е на ул. ”Кърниградска” 7


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРИТЕ

Сирма е псевдоним на Надя Найденова – лекар по професия, от София. От 1985 г. до 1995 г. работи по специалността си, а от 1994 година се занимава активно с живопис, резултат от което са самостоятелните й изложби.
- Руски културно-информационен център, 1994 г.
- SAP – BULGARIA, 2005 г.
- Българска стопанска камара
- Център “Витоша” – изложба “Малки и големи”
- Галерия “Феста” – София - 2007 г.
- Хотел Шератон – София – 2007 г.
- Галерия “Париж” – София – 2008 г.
- Френски културен институт – София – 2008 г.
- Галерия България, Софийска филхармония – 2008 г.
- Галерия „1908” – София – 2009 г.

Участва с илюстрации в двуезичен англо-български поетичен сборник през 2004 г. Илюстрира книга уникат на Петър Чухов. Председател на Младежко сдружение за защита идеите и интересите на младите творци “ЕОСОФ”. Носител е на Голямата награда на М-тел за SMS поезия 2006 г. През същата година печели и две трети награди от ежегодния конкурс за хайку поезия – Кусамакура, Япония. Картини на Надя Найденова (Сирма) има в частни колекции в почти всички континенти.


Момчил Колчев е роден през 1955 г. в град София, където завършва Художествената академия при проф. Ал. Поплилов. Работи в областта на графичния дизайн, карикатурата, илюстрацията и оформлението на книгата. Участва в над 50 изложби в България, Турция, Германия, Италия, Финландия, Русия, Югославия, Канада, Япония. Представен е в списание "Pardon" (Франкфурт), Остен (Скопие). Награда за карикатура – Монреал 1976 г.

През последните години се занимава основно с живопис, резултат от което са самостоятелните му изложби:
- Министерството на културата и Посолството на Португалия – София, 2000 г.
- Галерия “Гийо” – Париж, 2000 г.
- Унгарски културен институт – София, 2001 г.
- БТА – 2003 г., Дарик радио – 2005 г.
- Министерството на околната среда – 2005 г., БАН – 2006 г.
- Център “Витоша” – “Големи и малки”, съвместно със Сирма Сиромахова – 2006 г.
- Галерия “Феста” – “Тишина” – съвместно със Сирма Сиромахова – “Звуци в тишината” – 2007 г., галерия “Париж” – София и Френски културен институт – 2008 г.
- Хотел Шератон – София – 2007 г.
- Галерия „1908” - София – 2009 г.

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
19.01.2012 г. 10:18
Посетено:
3285
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13953-izlozhba-na-sirma-siromahova-i-momchil-kolchev-v-galeriya-lastitsi