Изложби

Изложба на Веселин Мутафчийски в галерия "Лик"

Самостоятелна изложба живопис

Изложба на Веселин Мутафчийски в галерия "Лик"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия “ЛИК”
представя

Веселин Мутафчийски
Самостоятелна изложба живопис

От 11.01. до 31.01.2012 г.

Веселин Мутафчийски е роден на 17 март 1976 г. в гр. София. Началото на неговата любов към рисуването започва с молива, листа хартия и създаването на детски илюстрации и графики, като постепенно магията на живописта го увлича и той открива възможностите и колорита на маслените бои. Изучаването и докосването до платната на известни автори - съвременни и класици, провокират желание за създаване на собствени творби. Оживяването на природата, възрожденските къщи и манастири върху белите платна, отключват творческия му потенциал и неговото желание за развитие и проникване все по-дълбоко в тайните на живописта. Вдъхновяващ за него е пейзажът, в различните му проявления през четирите сезона, в съчетание с многообразието на сюжети, които предоставя българския бит.

Воден от професионалните съвети на свои приятели художници и в съчетание с неговия самобитен талант, творбите на Веселин Мутафчийски имат силно въздействие върху аудиторията и създават естетически усещания у хората, които обичат изкуството.
   
В настоящата изложба ще покажем натюрморти, градски и селски пейзажи и морски пейзажи.

Изпълнени с ведро чувство и оптимизъм, картините на Веселин Мутафчийски оставят зрителя с усещането за наслада от красотата на природата и желание за още повече от това въздействие.

Художникът има изложби в България и чужбина. Негови картини притежават в САЩ (Сиатъл), Белгия, Франция, Германия, България.

София, Галерия "ЛИК", ул. "Лайош Кошут" №37


Автор:
Галерия "ЛИК"
Публикация:
12.01.2012 г. 18:10
Етикети:
Посетено:
1786
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13924-izlozhba-na-veselin-mutafchiyski-v-galeriya-lik