Изложби

"Конферанс" в галерия "Алтерего"

Изложба живопис на студенти от Ателие 52 на НХА

"Конферанс" в галерия "Алтерего"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Алтерего"
ви кани на

"Конферанс"

Изложба живопис на студенти от Ателие 52 на НХА

Изложбата ще продължи от 16.01 до 30.01.2012 г.

Откриване: 16.01 (понеделник) от 18 до 20 ч.
София, Галерия „Алтерего”, ул. „Кракра” 2А, Дом на културата „Средец”


◊ ПОВЕЧЕ

Новата година в галерия „Алтерего” започва с една младежка изложба на студенти от Ателие 52, специалност "Живопис" на НХА. Експозицията представя работи на съвсем млади художници, за някои от които това е първа изява и дебют пред публика. Картините не са обединени от конкретна тема, но показват различното отношение и интерпретации към познати, класически жанрове – портрет, автопортрет, натюрморт и пейзаж. Те носят връзката с традицията и времето преди тях, и желание за индивидуално творческо откритие върху платното. За повечето от художниците портретът или натюрмортът са само повод за експеримент с цвета и композицията, но тези първи картини, подредени в пространството на галерията, ще имат друга визия и смисъл за своите автори.

Изложбата "Конферанс" като време съвпада с конферансите за края на семестъра; непретенциозният характер и младежкия дух на експозицията в процес (някои от картините вероятно биха били променени или отново завършени), не ангажира с автобиографията на авторите, а оставя свобода на тях и публиката им.

Част от участницит са: Нина Драгнева, Трендафила Трендафилова, Гергана Табакова, Драго Дочев, Рада Пилюшка, Анастасия Първанова, Мартин Маринов, Петра Агатоклеос и др.


Автор:
Галерия „АлтерЕго”
Публикация:
12.01.2012 г. 15:57
Посетено:
2133
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13921-konferans-v-galeriya-alterego