Изложби

Страница 13 в галерия "Дебют"

Изложба на Магдалена Николова и Владко Балев

Страница 13 в галерия "Дебют"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Дебют" представя

Страница 13 / Page 13
Магдалена Николова / Владко Балев


9.-13 януари 2012
галерия "Дебют", бул. “В. Левски” 62


◊ ДУМИ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Скритите смисли са началото на едно случване, граничещо с трудностите и последователностите, които определят настоящето. Числото 13 се свързва със символиката на фаталното и окултното, скритото и непонятното, демоничното и тайното. Няма нищо по-неясно от объркването. Какво се случва? Не зная, важен е резултатът. Страница 13 – ако можеш да четеш между редовете, заповядай!

Творбите са базирани върху разработката в техника на сериграфията и представят авторски произведения, изпълнени върху хартиен приносител и текстил.  
Магдалена Николова / Владко Балев


◊ ЗА АВТОРИТЕ

Магдалена Николова е родена в София. През 2008 г. завършва магистратура в НХА - Факултет за приложни изкуства, катедра ’’Текстил” – София. По време на следването си участва в обмен на студенти по програма ”Еразъм” в специалност ”Текстил” в университета South Carelia Polytechnic – Финландия. През 2007 г. печели Първа награда – Творчески престой в Сите Ентернасионал дез’ ар – Париж, Франция, за дипломирани магистри на НХА – София. Член на Съюза на българските художници от 2010 година, София – Секция ”Текстил”. Има участия в множество общи изложби, реализира следните самостоятелни:
2011 SIGNS - Обекти, Галерия АМАРТЕ, София
2010 SEGMENTUM - Текстил и графика, Gallery ТESTA, София

Владимир Балев
е роден през 1978 г. в гр. София. През 1998 г. завършва гимназията за приложни изкуства, София, специалност „Детски играчки”. Работил е в ателиетата на Борис Сергинов и Мария Златанова. Участвал е в изложби, организирани от гимназията, в залите на “Шипка 6”, в „Арт 36” и др.


. Изложбата се организира с любезното съдействие на Банка Пиреос.


Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
06.01.2012 г. 22:27
Посетено:
1501
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13887-stranitsa-13-v-galeriya-debyut