Изложби

Празнични бъдници, сбъднати празници

Изложба на деца от Ателие "Приказен свят"

Празнични бъдници, сбъднати празници


◊ СЪБИТИЕТО

Почувствайте Коледа с аромата на детството в тези 55 рисунки на деца от Ателие „Приказен свят”, изложени в залата на НГПИ "Свети Лука'' в София, на бул. "Сливница'' 134. Изложбата ще бъде открита на 13.12.2011 г. и ще продължи до 23.12.2011 г.

Мотивирани да бъдат сред своите най-близки, не само по време на празници, а винаги да усещат подкрепата на семейството, деца на възраст от 4 до 12 години, създадоха произведения в техника маслен пастел с използване на допълнителни технически похвати. По време на откриването на изложбата ще бъдат връчени получените до момента отличия от наши и чуждестранни конкурси.


◊ ЗА АТЕЛИЕТО

Ателие "Приказен свят" е създадено през 2003 с цел не само да запознава децата от най-ранна детска възраст с основните жанрове, техники и материали в изобразителното изкуство, а естетически да възпитава най-малките в духа на българската традиция, фолклора, литературата и музиката, християнските добродетели и общочовешките ценности. Малките творци от Ателие „Приказен свят” са носители на многобройни награди от наши и международни изложби и конкурси.

Ръководител на Ателието е Татяна Антонова, завършила ССХУ по ПИ, гр. София през 1982, а след това и специалност „Графика” на факултет "Изобразително изкуство" във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Член на СБХ, секция „13”. 25 години преподавател по изобразително изкуство на деца и ученици.

Автор:
Калина Петкова
Публикация:
13.12.2011 г. 08:27
Посетено:
1479
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13777-praznichni-badnitsi-sbadnati-praznitsi