Изложби

Изложба "Пет вдъхновения" в Арт галерия "Париж-Москва"

Диян Димитров, Петя Папазова, Николай Няголов, Марияна Кушева, Валентин Тузсузов-Атин

Изложба "Пет вдъхновения" в Арт галерия "Париж-Москва"


◊ СЪБИТИЕТО

“Пет вдъхновения” влизат в Арт галерия Париж-Москва на 13 декември

С изложбата “Пет вдъхновения” галерията открива коледния сезон.

Петте вдъхновения всъщност са картините на петима различни художници. Вернисажът съчетава таланта на Диян Димитров, Петя Папазова, Николай Няголов, Марияна Кушева, Валентин Тузсузов-Атин.

Откриването на изложбата “Пет вдъхновения” е на 13 декември, 2011 г., от 18.30 ч. в Арт галерия „Париж-Москва” на ул. „Г. С. Раковски” 92.


◊ ХУДОЖНИЦИТЕ

Диян Димитров е носител на награда в изложбата-конкурс „Голо тяло” на името на художника Марин Георгиев Устагенов. Възпитаник е на Националната художествена академия.

Петя Папазова участва в над 17 самостоятелни и групови изложби в София, Варна, Велико Търново, както и в Словакия, Франция и САЩ. Нейни творби са притежание на колекционери от България и чужбина.

Николай Няголов има множество участия в съвместни проекти и международни изложби. Художникът работи в областта на живописта, рисунката и неконвенционалните форми в изкуството. От 1989 г. преподава рисуване в Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив.

Марияна Кушева завършва специалност „Физика” в Софийския университет. Няколко години по-късно се запознава със скулптора Благовест Апостолов, който отваря пътя й към изкуството. В скулптурите си авторката съчетава различни материали - бронз, камък, стъкло, дърво.

Валентин Тузсузов-Атин е от Варна. Сюжетите в картините му са силно повлияни от родния му град, морето и морската тематика. Отличава се с хиперреалистичен стил, с изтънчен усет към детайла. Рисува с традиционна техника, но творческият му път в никакъв случай не е традиционен. Не е завършил художествена академия, но през целия си живот е рисувал. Самобитният му талант е открит от германския меценат и галерист Йорг Шлотербек, който организира негова изложба в Щутгарт през 1992 година.

Автор:
Йорданка Костадинова, галерист
Публикация:
12.12.2011 г. 00:23
Етикети:
арт новиниПариж-МоскваАрт галерияНиколай НяголовВдъхновенияизложба
Валентин Тузсузов-Атин
Марияна Кушева
Петя Папазова
Диян Димитров
Посетено:
1782
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13766-izlozhba-pet-vdahnoveniya-v-art-galeriya-parizh-moskva