Изложби

Благотворителна изложба живопис на Тихомир Витков

За рехабилитация и физикална терапия на хора с ревматологични заболявания

Благотворителна изложба живопис на Тихомир Витков
    

◊ СЪБИТИЕТО

На 2 декември 2011 г. (петък), от 18.30 ч., в Арт Галерия “Париж-Москва” на ул. "Раковска" 92, ще се открие благотворителна изложба на художника Тихомир Витков.
        
Изложбата е съвместна инициатива на галерията и Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България (ОПРЗБ).
        
Средствата от продадените картини ще бъдат дарени за рехабилитация и физикална терапия на хора с ревматологични заболявания и с ниски доходи.
         

◊ ИДЕЯТА

Ревматологичните заболявания и особено артритните заболявания, водят до трайна инвалидизация, ако не се прилага лечение, включващо рехабилитация. Тези болести засягат млади хора, в работоспособна възраст, които губят способността си да се движат, работят и общуват нормално. ОПРЗБ се бори за по-добър достъп до физикална терапия за тези пациенти.

Освен да подпомогне нуждаещите се, с тази инициатива Организацията държи да насочи вниманието на институциите към лечението на хората с ревматологични заболявания, които представляват най-голямата група хронично болни пациенти. Грижата на държавата за лечението им и социалната им интеграция ще спести милиони левове на държавния бюджет. Но, за да може това да стане реалност, са нужни воля и действия.


◊ ЗА АВТОРА

Тихомир Витков е от Ловеч, основател и председател на Сдружение ”Синя зона”, организация на художници с физически увреждания. Член е на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България. Автор е на над 30 изложби.

Автор:
Йорданка Костадинова, галерист
Публикация:
01.12.2011 г. 22:24
Посетено:
1455
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13687-blagotvoritelna-izlozhba-zhivopis-na-tihomir-vitkov