Изложби

Откриване на Галерия А+ в Пловдив

Откриване с Обща представителна експозиция

Откриване на Галерия А+ в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

На 3 декември 2011 г. от 17.00 ч. в Пловдив се открива ново уникално арт-пространство: галерия "А+". Тя е разположена в една от очарователните малки улички на квартал "Капана" (ул. "Загреб" 18), точно на гърба на Халите.

Основен фокус в политиката на галерията е представянето на разнообразен кръг от млади автори, работещи в класическите кавалетни видове и жанрове изкуства - живопис, графика, пластика, икони. Представителни от това поколение са Любомир Кръстев, Велизар Димчев, Димитър Шопов, Христо Жеков и други. Техните произведения кореспондират с картини на утвърдени пловдивски имена като Димитър Мицев, Христо Стойчев, Маргарита Джарова и други. Артистичната спойка между тези две поколения, разделени от няколко десетилетия помежду си, ще се осъществи от представители на едно междинно поколение художници като Онник Карамфилян, Венета Маринова, Димитър Къркеланов, Димитър Чонов, Кирила Георгиева, Митко Железаров и много други.


◊ ОЩЕ ЗА ИДЕЯТА

Амбицията на галерия "А+" е да работи както с автори в началото на творческия си път, така и с художници, които по стечение на конюнктурни обстоятелства са извън фокуса на медийното внимание, да припомня позабравени днес качествени автори от предходни поколения и да показва произведения на художници от други художествени центрове в България и чужбина. Този широк диапазон от творчески поколения, пластически почерци, материали, формати, изобщо естетика, ще бъде обединен от идеята да се утвърждава един добър художествен вкус, ориентиран към нови художествени тенденции, който в същото време поддържа топла връзка с добрите параметри на традицията.

• Галерия "А+" стартира с една обща представителна мащабна експозиция, впоследствие в културния й афиш могат да се видят тематични, общи и самостоятелни изложби.

За връзка: Алек Александров 0887 136 827
Имейл: aplusgallerybg@gmail.com


Автор:
Организаторите
Публикация:
01.12.2011 г. 14:21
Етикети:
Посетено:
3553
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13683-otkrivane-na-galeriya-a-v-plovdiv