Изложби

Изложба "Метал и цветове"

Деян Семков и Мария Семкова в Арт галерия НДК

Изложба "Метал и цветове"


◊ СЪБИТИЕТО

Заповядайте на изложбата

Метал и цветове
Деян Семков и Мария Семкова


Арт галерия НДК
1-9 декември 2011

Откриване: 1 декември, четвъртък, 17:00-21:00 ч.

Изложбата ще се открие с музика на The Skyscrapers


◊ АВТОРИТЕ

Деян и Мария Семкови са брат и сестра, работещи съответно с метал и с цветове. Те се вдъхновяват от природните форми, които успяват да предадат по изящен, реалистичен начин. Работата им се отличава с прецизност и собствен стил, както и със способността да вдъхват на предметите нов и необикновен живот.

Любопитното в случая е, че дългият списък със завършени висши училища и специализирани школи може да се пропусне. И двамата притежават вроден талант, който развиват сами. Предметите на тяхната работа са високо ценени както у нас, така и по света и са се въплътили като красиво допълнение към не един интериор и екстериор.

Деян Семков (1975) от години живее на гръцкия остров Миконос, където създава своите уникални метални творби – фигури на животни, мебели, артистични детайли. Показва ги в магазина за декорация "Pinelies", за който работи. Често изпълнява и специални поръчки, за да удовлетвори разнообразните и понякога ексцентрични желания на своите почитатели. През 2010 печели конкурс на световната модна верига магазини "Hermes" и създава специална декорация за витрините им в Атина и Милано.

Мария Семкова
живее в родния им град Карлово, където рисува своите изящни цветни картини. Благодарение на талантливата й ръка, върху различни предмети от бита разцъфват макове и бугенвилии, политат пеперуди или хвърлят сенки раковини и миди.

Изложбата в Арт галерия НДК е първото им представяне в София и ще покаже техни произведения, създадени през последните години.

Адрес: София, бул. "България" 1, НДК, централен вход

Автор:
Арт галерия НДК
Публикация:
27.11.2011 г. 17:19
Посетено:
2902
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13653-izlozhba-metal-i-tsvetove