Изложби

Зимни спомени от летни впечатления

Сборна изложба - живопис и скулптура

Зимни спомени от летни впечатления


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Актив Арт", Варна
представя

Зимни спомени от летни впечатления
сборна изложба - живопис и скулптура

с участието на:

Албена Коева, Андриана Каменова, Боян Янев, Здравка Ненова, Иван Димитров-Вака, Ирена Димитрова, Йордан Начев, Йордан Пасков, Красен Бербенков, Мария Казакова, Надежда Антова, Петър Андреев, Свилен Георгиев, Юлиана Хичева

10.11.–01.12.2011 г.

откриване: 10 ноември (четвъртък), 18.30 ч.
Варна, ул. “Дунав” 5


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Една от изследователските линии в областта на история на изкуството изучава връзките между отделни автори - лични и професионални, дебатите и полемиките между тях, приятелствата и влиянията. Експозицията “Зимни спомени от летни впечатления” може да се мисли точно в това поле, защото обединява две поколения варненски творци – млади и вече утвърдени автори, като някои от тях са учители и ученици; съученици, колеги и приятели. Могат да се наблюдават много биографични връзки и художествени взаимодействия.

Конкретно тази изложба има предистория във вечерния акт "Голо тяло", който се реализира в "Актив Арт" - проект, обединил същите автори и пленера “Голо море”, организиран от галерията. Заглавието на изложбата по Достоевски дължим на Иван Димитров–Вака, които предложи на есен авторите да се съберат в обща експозиция и да представят творбите, които са работили това лято. Така варненската публика има възможността да проследи рисунки голо тяло, пленерни произведения и живопис от ателиетата на тази група автори, всеки със свои различен художествен стил, изразни средства и сюжети.
Автор:
Галерия "Актив Арт"
Публикация:
10.11.2011 г. 11:58
Посетено:
1441
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13522-zimni-spomeni-ot-letni-vpechatleniya