Изложби

Изложба по проект "Моят град през моя поглед"

Живопис, графика, акварел, пастел, графити

Изложба по проект "Моят град през моя поглед"


◊ СЪБИТИЕТО

Фондация "Галерия 10 – център за изкуства" Варна
представя

Изложба по проект "Моят град през моя поглед"
Живопис, графика, акварел, пастел, графити

Изложбата ще бъде открита на 10.11.2011 г. от 18 часа, в присъствието на участниците в проекта и може да се посети до 05.12.2011 г.

Заповядайте в "Галерия 10" - гр. Варна, бул. "Ген. Колев" 54, етаж 6


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Проектът „Моят град през моя поглед” на Фондация „Галерия 10 - център за изкуства” се реализира с цел да развие таланта и потребността за изява на 21 деца на възраст 14-18 години с изявени таланти, способности и интереси в областта на изобразителното изкуство.

Участниците в проекта бяха подбрани на доброволен принцип, чрез рекламна кампания, от училищата на територията на град Варна, с изключение на специализираните образователни институции, в които се изучава изобразително изкуство.

Чрез дейностите по проекта се създадоха 40 произведения на изкуството в различни техники - живопис, графика, графити, акварел, пастел, изобразяващи архитектурни и природни картини от гр. Варна.

Работата по проекта осмисли свободното време на младежите, възпитава естетически и морални ценности като съпричастност, дарителство и утвърждаване на духовността, формира човешки и граждански качества в една важна и преломна за тях възраст. Заниманията по проекта ги откъсна от виртуалния свят на модерните технологии и ги върна към красотата и естетиката на родния им град Варна.

Проектът приключва с организиране на изложба с благотворителна цел в полза на Дом за деца, лишени от родителска грижа, „Другарче”. Чрез дарителската акция ще се подпомогне финансово Дом „Другарче”, гр. Варна и ще се развие чувство за грижа и съпричастност у младите хора към изоставените деца.

В условията на унифициране на човешката култура изобразяването на архитектурните и природни забележителности на Варна ще запази за бъдещите поколения красотата, естетиката, самобитността и традициите на днешния град.


◊ ИЗЛОЖБАТА

В концепцията на „Галерия 10 - център за изкуства” е залегнала дейност, изграждаща мост между поколенията творци – от утвърдени автори в страната и света до най-младите. Чрез проекта „Моят град през моя поглед” ние реализираме програмата си. Средношколците от нашия град Варна – това са младите амбициозни хора с ново светоусещане и чувствителност. Това са 20 автори на произведения, представящи града ни с интересни и красиви обекти от съвременна монументална архитектура, както и с асоциации, характерни за тийнейджърския опит. Изключителната индивидуалност и чувствителност доказват уникалността на всеки един автор, заложбите от интелектуални и естетически качества, типични за българчетата, които с успех представят страната ни по света. И това не е случайно – многопластовите културни натрупвания, естетическата нагласа и търсения представят младите автори, работили по проекта, като уникални творци.

Наблюденията ни отчитат изключителен интерес и всеотдайност от страна на младите художници за представянето им в този проект. Използването на различни изобразителни техники, умелото боравене с тях регистрират трайни интереси към изобразителното изкуство. В този смисъл реализирането на проекти от този род спомага за цялостното, хармонично, естетическо и интелектуално изграждане на младите варненци.

Изложбата по проект "Моят град през моя поглед" ще бъде открита на 10.11.2011 г. от 18 часа, в присъствието на участниците в проекта и може да се посети до 05.12.2011 г.

При откриването на изложбата ще бъдат връчени сертификати на участниците в проекта. Използваме възможността да благодарим на тези прекрасни млади хора за всеотдайността им.

Проектът се реализира със съдействието на Фонд „Обществена фондация за гражданите на Варна".

Изработените по проекта творби ще бъдат предложени за продажба, като събраните средства от тях се предоставят на Дом за деца, лишени от родителска грижа, „Другарче”.

Каним всички варненци и гости на нашия град да дойдат да видят творбите на младите художници, да станат съпричастни с каузата ни и помогнат на децата в нужда.

Заповядайте в "Галерия 10" - гр. Варна, бул. "Ген. Колев" 54, етаж 6

Автор:
Диана Йовчева, Наташа Неделчева
Публикация:
09.11.2011 г. 14:05
Посетено:
2211
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13515-izlozhba-po-proekt-moyat-grad-prez-moya-pogled