Изложби

Изложба на художници от Ломжа

Ивайла Живкова, Тереса Адамовска, Ивона Шелска, Гжегож Гвиздон и Ева Склодовска

Изложба на художници от Ломжа


◊ СЪБИТИЕТО

Откриване на изложба на група творци от Ломжа - Ивайла Живкова, Тереса Адамовска, Ивона Шелска, Гжегож Гвиздон и Ева Склодовска

С участието на Ивайла Живкова

7 ноември 2011 г., понеделник, 18 ч.,
ул. „Веслец” № 12


◊ ЗА АВТОРИТЕ

Ивайла Живкова е родена в София. Тук завършва художествен текстил и започва творческата си дейност в областта на текстила и модния дизайн. В началото на 90-те на миналия век благодарение на сътрудничеството със софийското списание “Ритъм” уникалните й облекла са включени в модно ревю, а част от моделите са внедрени в производство. През 1996 г. художничката заминава за Полша. Тук се раждат нейните цикли пейзажи, уникален текстил и модни облекла, живопис. Художничката има 19 самостоятелни изложби в Полша, участие в редица общи художествени изложби и авторски ревюта на уникални модели. 

Тереса Адамовска е завършила "Живопис" в Университета „Николай Коперник” в Торун. Работила е като педагог в Comunita di Capodarco в Рим – терапия чрез изкуство за хора с увреждания. Има редица самостоятелни изложби, участва в общи художествени изложби в Полша и в чужбина, в национални и международни пленери. Притежава награди и отличия за живопис, рисунка, художествен текстил от различни конкурси.

Ивона Шелска е завършила графичен дизайн в Академията за изящни изкуства в Краков. В актива си има самостоятелни изложби, участия в общи изложби, пленери. Автор на акварели, плакати, графики, книжни илюстрации. В продължение на 20 години се занимава с преподавателска дейност в Ломжа.    

Гжегож Гвиздон завършва Университета „Миколай Коперник” в Торун. Работи в Галерията за съвременно изкуство в Ломжа. Има участия в многобройни пленери в Полша, Русия, Дания. Занимава се с живопис и фотография.

Ева Склодовска е възпитаник на факултета за изящни изкуства в Торун, специалност "Рисувани медии и мултимедии". Работи като преподавател в Художествената гимназия в Ломжа, където преподава основи на фотографията и филма. Керамиката й е хоби. Има редица индивидуални изложби и участия в общи художествени изложби.

Изложбата продължава до 2 декември.

Автор:
Полски институт - София
Публикация:
05.11.2011 г. 15:11
Етикети:
полско изкуствоживописизложбаСофияПолски институт
Ева Склодовска
Гжегож Гвиздон
Ивона Шелска
Тереса Адамовска
Ивайла Живкова
Ломжа
Посетено:
1442
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/13479-izlozhba-na-hudozhnitsi-ot-lomzha